Kiitos opettajat ja opiskelijat!

0
Someron lukion rehtori Merja Klemola kertoo, että yioppilaskirjoitukset on saatu kunnialla kirjoitettua tältä keväältä. Opettajilla riittää vielä työtä kokeiden korjaamisessa.

Viime viikko oli työntäyteinen lukioissa, kun ylioppilaskirjoitukset hoidettiin tiivistetyssä aikataulussa.

Someron lukion rehtori Merja Klemola kertoo yo-kirjoitusten sujuneen teknisesti oikein hyvin.

– Opiskelijoille viikko oli raskas. Reaaliaineiden lukuajasta lähti viikko pois. Myös opettajille viikko oli väsyttävä, kun kahden viikon valvonnat piti hoitaa kaikki samalla viikolla ja samaan aikaan suunnitella opetus etäopetukseen sopivaksi, listaa rehtori.

Kirjoitusten tiivis aikataulu on tuonut korjaajille ongelman.

– Nyt kaikki Suomen lukioiden opettajat yrittävät päästä korjaamaan kokeita yhtä aikaa. Se kuormittaa koejärjestelmää liikaa ja se ei aina toimi. Siksi YTL (Ylioppilastutkintolautakunta) on antanut lisäaikaa niiden aineiden korjaamiseen, jotka pitäisi olla korjattu nyt jo alkuviikolla, kertoo Klemola.

Etäopetuksesta on tullut Somerolla sekä opiskelijoilta että huoltajilta hyvää palautetta.

– Tosin opiskelijat ovat sanoneet olevansa koulupäivien jälkeen tosi väsyneitä tuijotettuaan näyttöä 6–7,5 tuntia. Ja siksi läksyjen tekeminen koneella koulupäivän jälkeen tuntuu tosi työläältä.

Etäopetukseen siirtymisen haasteet ovat eri oppiaineissa hyvin erilaiset.

– Luotan sekä opettajiimme että opiskelijoihimme, että niistä selvitään. Suurin huolenaiheemme on nyt tuleva koeviikko. Sitä pohdimme opettajien kanssa.

Someron lukio käyttää pääsääntöisesti opetuksessa Google meet -sovellusta.

– Yhteydet ovat pääsääntöisesti toimineet. Joillakin tunneilla on ollut ongelmia. Myös joillakin yksittäisillä opiskelijoilla on ollut joitain ongelmia, mutta ne on saatu kotona ratkaistua.

Lukion rehtori heittää suuren kiitoksen opettajille ja opiskelijoille.

– Haluan kiittää opettajia ja opiskelijoita hyvin sujuneesta viime viikosta. Koska selvisimme siitä, selviämme jatkostakin. Opiskelijoiden toivon ottavan yhteyttä matalalla kynnyksellä kysymysten ja ongelmien suhteen, pyytää lukion rehtori Merja Klemola.