Koronasta ja vähän muustakin

0
Kuva Veikko Wallin/TS

Maailmalla on täysin luonnollista käyttää hengityssuojaimia. Hän joka ei käytä, on heti silmätikku. Täällä suojaimet ovat hamstraajien kaapeissa. Miksi ne eivät ole kasvoilla suojaamassa muita ihmisiä? Ne jotka haluaisivat niitä käyttää, eivät niitä enää mistään löydä.
Suojat pois kaapeista

Urheilu ei ole Suomen suurin kansanliike, vaan kulttuuri. Liikunnalla ei suurimmaksi osaksi ole mitään tekemistä urheiluseurojen kanssa.
Jussi Vaarala

Timo Klemelä kirjoitti jutussaan ”Pelattiin sikaa nyt koronaa” (Somero-lehti 27.3.), että sikainfluenssaan kuoli maailmalla 40–50 miljoonaa ihmistä. Kyseinen uhriluku on eräs arvio 1918–1919 espanjantautiin kuolleista. Vuosina 2008–2009 on arvioitu sikainfluenssaan sairastuneen 11–21 prosenttia maailman väestöstä ja arvio tautiin menehtyneistä heittelee välillä 150 000–575 000 (Yhdysvaltain tartuntatautiviraston arvio, toimituksen täsmennys).
Faktat kuntoon

Klemelän kolumnin loppu sai minut pyrskähtämään hallitsemattomaan naurunremakkaan. Jospa hänen toiveensa toteutuisi ja lisääntymisikäiset pitäisivät toisistaan huolta myös makuukamarin puolella. Mikäs meitä iäkkäämpiäkään estää lakanajumppaa harjoittamasta. Harmi vaan, ettei meidän suorituksistamme sillä saralla ole enää hyötyä väestölisäykseen.
Suorituspaineeton