Kulttuurinnälkään nettikonsertteja

0
Oopperalaulaja Angelika Klasilta taittuu myös argentiinalainen tango. Hän ja pianisti Petri Haapasalo konsertin nauhoitustilanteessa Kiiruun talossa.

Someron Kulttuuri lähettää viisi noin vartin mittaista nettikonserttia lähiaikoina kaiken kansan nähtäväksi ja koettavaksi.

– Nyt kun ihmiset viettävät paljon aikaa kotona, ja lähes kaikki tapahtumat on peruttu, niin tarvitaan jotain ajanvietettä. Tämä on pieni tarjotin kulttuurinnälkään, toteaa kulttuurituottaja Liisa Mattila.

Yksi, kaksi taiteilijaa esiintyy. Kuvaaja Marko Hakala ja äänittäjä Petri Haapasalo tallentavat intiimit rupeamat; itse asiassa ovat jo tehneet niin viime sunnuntaina Kiiruun talossa.

Klassinen laulaja mezzosopraano Essi Luttinen esittää musiikkia parrasvaloista, joka sisältää näyttämö- ja elokuvamusiikkia, mukana muun muassa Myrskyluodon Maija ja Cherbourghin sateenvarjot. Oopperalaulaja sopraano Angelika Klas keskittyy argentiinalaisiin tangoihin ja ikivihreisiin sävelmiin. Kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Olla-Riitta Aarikka pitää runomatinean.

Kaikissa esityksissä pianistina on Petri Haapasalo.

Angelika Klasin oli tarkoitus pitää konsertti Iikka Kotajan tangotrion kanssa Kiiruun talolla tänä keväänä, mutta korona sotki suunnitelmat. Sävelmien intohimomatka Buenos Airesista Pariisiin, Berliiniin ja Rooman kautta koto-Suomeen rakkaimpien tangosäveltäjien siivin nähtäneen Somerolla ensi syksynä.

– Esiintyjillä on kovat ajat. Kaikki menee alta. Minua surettaa freelancer-taiteilijoiden puolesta. He eivät saa rahaa mistään. Harmittaa myös isojen taidelaitosten ja niiden työntekijöiden puolesta. Taloudellisilta vaikutuksilta ei voi välttyä: lomautuksia on tulossa, sanoo kulttuurituottaja Mattila.

Konsertit voi käydä katsomassa Someron Kulttuurin Facebook-sivuilla.

– En vielä tiedä, milloin on minkäkin konsertin h-hetki, jolloin ne alkavat näkyä siellä. Kannattaa käydä vilkaisemassa, toteaa Liisa Mattila.

Mezzosopraano Essi Luttinen on yksi nettikonserttien esiintyjistä.
Someron Kulttuurin puheenjohtaja Olla-Riitta Aarikka pitää runomatinean.
Petri Haapasalo säestää pianolla Angelika Klasia ja Essi Luttista. Haapasalo vastaa myös konserttien äänityksestä.