Löytynyt kännykkä ja pokat sekä paljon muuta

0
Somerniemen seurakuntatalon julkisivu ennen remonttia.

Mitä tehdä Somerniemen seurakunta talon kanssa? Vieläkö vanha seurakuntatalo Somerolla on vailla ostajaa? Hävittäkää talo Somerniemeltä ja siirtäkää Somerolta vanha talo sen tilalle. Siirron yhteydessä tarvittaessa sitten purettavasta keittiökoneet ynnä muu käyttökelpoinen siirrettävään. Jokunen työtönkin työllistyisi samalla varmaa.
Kierrätys kunniaan

Vuonna 1970 syntyneille ja Somerolla koulua käyneille järjestetään tapaaminen Kiiruun koululla 16. toukokuuta. Facebookin ja puskaradion avulla on löytynyt noin 70 henkilöä, mutta aika moni Somerolta pois muuttanut vielä puuttuu. Olisi mukavaa, jos heidän sukulaisensa ja tuttavansa välittäisivät tätä viestiä eteenpäin, jotta saataisiin mahdollisimman moni paikalle.
Marika Skytte 044 084 1923

Löytynyt kännykkä maanantaina Ilveskujalta. Voi kysellä toimituksesta.
Löytäjä

Turuntien rivarilla liikuskelevaa mustaa kissaa ei ole otettu talteen, mutta tiedoksi, että siellä eläin liikkuu.
Asukas

Lähes aina pimeällä liikkuessa sama ongelma toistuu: Vastaantulevat autoilijat eivät vaihda kirkkaita, pitkiä valoja tarpeeksi ajoissa, eikä perässä tullessa, niin häikäistyy!
Autoilija

Sen minkä tammi säästää sen maalis maksaa!
Rönkkö

Tuulivoimasta Somerolle: Vielä voi vaikuttaa, kun myllyjä ei ole pystyssä. Paljon löytyy tutkimustuloksia, miten tuulivoima vaikuttaa asutuskeskusten lähellä ihmisten hyvinvointiin ja elämän laatuun. Myllyjen korkea suunniteltu sijoituspaikka ja mastojen runkojen korotettu pituus alkuperäisestä eivät ainakaan vähennä haittoja. Tuulivoiman sijoitus kuuluu meren äärelle ja pohjoisen lakeuksille.
Minä

Kansanedustaja Päivi Räsästä kuulusteltiin viisi tuntia jonkun homokirjoituksen takia. Eikö poliisilla ole parempaa tekemistä.
Make

Löytynyt silmälasipokat Hirveläntieltä. Voi kysellä toimituksesta.
Löytäjä

Otan osaa somu (=Somerolle muuttanut) -keskusteluun. Minulla on kokemuksia, ettei tahdo päästä istumaan tilaisuuksissa. Ovat ilmaistapahtumia, mutta istumapaikka määrätään. Olin Oulussa hautajaisissa ja huomasin sikäläisten mukavuuden. Sieltäpäin olen itsekin kotoisin. Minulla on nähtävästi liian kiltti ulkomuoto ja turhankin hyvä kotikasvatus.
Ei saa näyttää heikkouttaan

Olen myös ihmetellyt, kuten Keijo Kuismakin (tekstareissa 25.2.), Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa tehostetussa palveluasumisessa olevien asukkaiden eriarvoisuutta lääkäripalveluiden osalta. Hyvinvointikeskuksessa asuva oman kunnan asukas viedään aina, ei vain äkillisissä tilanteissa, päivystysvastaanotolle terveyskeskukseen hänen tarvitessaan lääkäripalveluja. Asukkaan luona käyvä sama lääkäri olisi mielestäni paremmin selvillä hänen sairaushistoriastaan, ja asukas, jonka kunto ei valitettavasti aina ole kovin hyvä, säästyisi paljolta. Kysyessäni tästä asiasta hoito-osaston henkilökunnalta, ymmärsin, että päätös tällaiseen käytäntöön on tehty kaupungin perusturvassa. Hyvinvointikeskuksessa asuva maksaa vuokransa hyvinvointikeskukselle, mutta koska Someron kaupunki omistaa koko keskuksen osakekannan, ainakin netissä olevan tiedon mukaan, en oikein uskoisi tämän eriarvoistavan asukkaita. Hoiva- ja tukipalvelut asukas maksaa kaupungille. Katajakodissa asuvienkin tehostettu palveluasuminen muodostuu vuokra-asunnosta, hoiva- ja hoitopalveluista ja tukipalveluista. Kaupungin nettisivuilla mainitaan, että ”Katajakoti on Someron kaupungin tehostettu palveluasumisen yksikkö, jonka hoivan ja hoidon toteuttaa Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy:n henkilökunta.” Eli hoito tulee ”samasta paikasta” molempiin koteihin. Mikä siis mahtaa olla se tärkeä ero oman kunnan vanhusten välillä, jonka johdosta lääkäri käy Katajakodissa, mutta ei voi käydä yhdyskäytävän toisessa päässä olevassa Hyvinvointikeskuksessa?
Varpu Järveläinen

Keijo Kuisma sai tällaisen vastauksen Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen toimitusjohtajan sijaiselta Soile Nenoselta: Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy tarjoaa tehostetun palveluasumisen, palveluasumisen ja vuokra-asumisen asuntoja. Asiakkaat ja asukkaat tulevat useasta eri kunnasta, ja heille lääkäripalvelut järjestää kotikunta. Lisäksi keskuksessa on laitoshoidon paikkoja, joiden lääkäripalveluista vastaa Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy. Äkillisissä päivystyshoitoa vaativissa tilanteissa käytettävissä ovat terveyskeskuksen ja erikoissairaanhoidon päivystyspalvelut kaikille asiakkaille ja asukkaille.
Toimitus

Venäjä sanoo sotivansa terrroristeja vastaan. Suurimpia terroristeja ovat he itse sotimalla hävittäjillä pakolaisia vastaan, hävittäen sairaaloita ja kouluja. Syyrian presidentin olisi lähdettävä, niin sota loppuisi siihen. Sotii omaa kansaansa vastaan. Ei sitä voi sen paremmin sanoa.
Kunkku