Marika Virtaselle stipendi, EM-kisat ensi kesän päätavoite

0
Marika Virtanen

Teksti Aulis Tiensuu

Kolmena viime vuotena ikäluokkansa moukarinheiton Suomen mestaruuden voittanut Someron Esaa edustava Marika Virtanen sai viime torstaina arvokkaan huomionosoituksen, kun hän sai olla Turun Linnassa vastaanottamassa nuoren urheilijan stipendiä. Turun kaupunki palkitsi ja kannusti tällä tavoin Suomen mestareita. Nuorten sarjojen mestarit palkittiin tasavertaisina jo aikuisten Suomen mestaruuteen yltäneiden nuorten kanssa.
Marika Virtaselle kuuluu harjoittelunkin osalta hyvää. Virtanen aloitti syksyllä lähihoitajaopiskelut ja on sen myötä päässyt harjoittelemaan Turun Urheiluakatemian Teho-ryhmässä.
Monipuolista perusharjoittelua akatemian aamuharjoituksissa ovat vetäneet Tuomas Laaksonen ja Jarno Koivunen . Harjoittelu on sisältänyt muun muassa telinevoimistelua, pallojumppaa sekä loikka- ja punttitreenejä. Heittoharjoittelua ulko- ja sisäharjoittelupaikoilla sekä alueellisilla nuorten maajoukkueleireillä on valvonut tuttuun tapaan Jani Pihkane n.
– Teknisesti heitot ovat kohentuneet selvästi. Kuula- sekä loikkatestit ovat parantuneet myös huimasti, kiittelee Marika Virtanen.
Moukarinheiton talvimestaruuskilpailut käydään ensi viikon lauantaina Kaustisilla. Viime vuoden tulosten perusteella Marika Virtanen on N17-sarjan voittajasuosikki.
– Tavoitellen siellä hyvää heittoa, jolla SM-kullan lisäksi voisin heittää oman ennätykseni sekä jopa ensi kesän nuorten EM-rajan.
Virtasen ennätys sarjassaan heitettävällä kolmen kilon moukarilla on viime kesältä 61,15 ja EM-rajatulos 61,60.
– EM-kisat, nuorten maaottelu ja Kalevan Kisat ovat kesän tavoitteita oman sarjan SM-kisojen lisäksi, listaa Virtanen mielenkiintoista kesää odotellen.