Matkustelusta, lajittelusta, kouluista…

0

Minun mielestäni on hävytöntä matkustella nyt turhan takia, huvikseen. Kun taudit jylläävät, ei pidä ehdoin tahdoin lähteä lentokentille pyörimään. Pitäisi ajatella myös meitä muita. Esimerkiksi Ruotsissa koronavirus tarttui toiseen juuri matkalta palanneesta ihmisestä. Lentokentillä ei voi tietää, mistä kaikkialta siellä ihmisiä pyörii, vaikka ei itse olisi juuri pahimmille alueille menossakaan.
Ajatelkaa lähimmäisiänne

Laittakaa nykyiset alikulkujen ja mäkien asvaltti ensin kuntoon, ja haaveilkaa vasta sitten uusista pyöräteistä. Ihan surkeassa kunnossa ovat muutamat alikulut, vaarallista touhua.
Nurin mennyt

Iso kiitos ja kumarrus Kati Fonsell-Laurila, Heikki Lehtinen ja Ismo Valve! Teillä on järkeä ja ajattelette myös somerolaista veronmaksajaa!
3. kategoria & pyh

Milloin Someron Kulttuuri ry lopetetaan? Tekeekö lopettamisesityksen joku urheilujohtaja, kun Liikunnan lopettamisen teki sivistyslautakunta ja sivistysjohtaja?
Laiton

Hyvät paikalliset päättäjät! Nyt järki hoi ja miettimään. Ei ole mitään järkeä lopettaa harvoja Somerolla olevia kyläkouluja. Ei tule yhtään halvemmaksi kuiskailla lapsia edessuntakaisin, ja lisäksi kouluaika pitenee, kun päälle tulee matkat ja lapset stressaantuvat. Itse aikoinaan oli kyläkouluun matkaa 6 kilometriä ja yläasteelle/lukiolle 25, ja kokemuksella voin kertoa, että oli karseaa, kun kolmen/neljän päivät venyivät ja päälle läksyt ja harrastukset. Ei koululaiselle pidä olla 12 tunnin työpäiviä, harvalla vanhemmallakaan on, jollei ole poliisi tai muuta sellaista. Ja kuka sitten tänne enään muuttaa, kun ei voida kyläkouluilla houkutella lapsiperheitä. Kylät pitää säilyttää asuttuina. Somero voi näyttää esimerkkiä säilyttämällä kyläkoulut.
Kyläkoulujen puolesta

Miksei Somerolla voi lajitella Forssan postia? Ei kai sen väliä olisi vaikka olisi toisinpäinkin? Joka tapauksessa taas Postin palvelut huononevat, näin se vain on.
Palvelua veronmaksajille

Olipa Postin Timo Honkasalolta hienoa puhetta postin vihreistä arvoista ja päästöjen vähentämisestä. Minusta jos ajoreitit pitenevät ja pyöräjakelu loppuu, käy päinvastoin.
Vihreät arvot?

Muuttaisin kaupungin imagotekstejä kahdella tavalla: juttu tääl ei onnistu sekä teitin Somero.
Somu (Somerolle muuttanut)

Tässä mietin, että jos ihminen on erilainen ja taustoja tietämättä laitetaan kuvia paikallislehteen. Lieneekö fiksua. Vaikka koronavirus puhuttaakin, mutta menikö nyt silti hieman metsään?
Hämmästyttää toiminta

Kyseinen henkilö oli antanut luvan kuvan laittamiseen lehteen.
Toimitus