Pinja Kärhä kaksoisvoittajaksi Tampereella

0
Pinja, Senja ja Venla Kärhä.

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Kati Kärhä

Someron Esaan viime syksynä Loimaan Voimasta siirtyneet Kärhän sisarukset voittivat kolme lajia Suomen suurimmissa kansainvälisissä nuorisohallikisoissa Tampereella, joissa osanottajia oli kaikkiaan noin 1 800 ja lajiosallistumisia lähes 4 500. Esan heittäjät saalistivat kisoista neljä kultaa ja yhden hopean, kun T13-sarjan Pinja Kärhä voitti oman ikäluokkansa kuulan sekä vuotta vanhempien kiekon, Senja Kärhä T10-sarjan kuulan sekä Lampisen veljeksistä Mico voitti P14-kiekon ja Max oli M17-kuulassa toisena.
Pinja Kärhän voittotulos kiekossa oli uusi komea oma ja Esan ennätystulos 41,02, joka samalla on Suomen kauden kärkitulos T13- ja 14-sarjoissa sekä kaikkien aikojen toiseksi paras T13-sarjan hallitulos ja kolmanneksi paras myös ulkoratatulokset huomioiden.
Tasaisessa kilpailun alkuvaiheessa Pinja Kärhä oli vasta seitsemänneksi paras kolmelle viimeiselle kierrokselle selviytyjä, mutta räväytti voittoheiton viidennellään, jolla toiseksi tullut Hämeenlinnan Aino Aalto jäi lähes kuusi metriä. Oma ja Esan ennätys koheni yli kahdella metrillä.
Toisen voittonsa Pinja Kärhä otti T13-kuulassa, jossa voittotulokseksi riitti 12,39 eli lähes metrin verran viikkoa aikaisemmin työntämäänsä Suomen kärkitulosta (13,35) vähemmän. Kilpailussa toisena oli Viialan Roosa Haanpää tuloksella 12,21 ja viidentenä Pinjan kaksoissisko Venla Kärhä tuloksella 10,92.
Senja Kärhä voitti T10-sarjan kuulan uudella omalla ja Esan ennätyksellä 8,96. Voitto oli selkeä, sillä Porin Yleisurheilun Iina Kausen hopeatulos jäi 91 sentin päähän Senjasta. Kiekkokisassa Senja ei onnistunut täysin, mutta oli kuitenkin neljäs tuloksella 17,47.

Mico Lampiselle kisaennätys

Mico Lampinen voitti P14-sarjan kiekon pienen alkuhaparoinnin jälkeen tuloksella 58,23 ja yli 10 metrin erolla Nurmijärven Aatu Kangasniemeen . Tulos olisi riittänyt myös vuotta vanhempien sarjan voittoon yli viidellä metrillä. Lampinen jäi jokin aika sitten heittämästään Suomen ennätyksestä (59,51) runsaan metrin, mutta tulos oli uusi TJIG-kisojen kisaennätys.

Max Lampinen työnsi ensimmäisen kerran M17-sarjan kuulaa, jossa tuloksensa 14,03 toi hopeasijan. Vuotta vanhempi voittaja Kristiinankaupungin Linus Nurminen oli yli kaksi metriä edellä.