Pisteet jakoon salibandyn paikalliskamppailussa

0
Säpinää SB:n maalin edustalla. Lauantain paikalliskamppailuissa oli paljon tiukkoja tilanteita molemmissa kenttäpäädyissä. Tässä on pinkkiasuisen Kyljyksen vuoro rakennella omaa maalipaikkaansa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Paikalliskamppailuissa on aina aivan oma hohtonsa. Tämä nähtiin ja koettiin monitoimitalossa, kun kaksi somerolaisjoukkuetta mitteli taitojaan salibandyn miesten viitosdivisioonan turnauksessa.
Päivän avausottelussa olivat vastakkain turnausjärjestäjä Kaurakedon Kyljys ja sen paikallisvastustaja SB Somero.
Kyseessä oli alasarjan ottelu, mutta tasolla ei ollut mitään merkitystä siinä vaiheessa kun peli pyörähti käyntiin. Kihelmöivää jännitystä oli aistittavissa yhtä lailla kaukalossa kuin katsomon puolella.

Voimasuhteet tasoittuivat

Edellisen kerran somerolaisjoukkueet ottivat toisistaan mittaa syyskierroksen turnauksessa Halikossa. Silloin Kyljys oli selkeästi parempi maalein 8–2.
Sittemmin SB on vahvistanut rivejään useilla omilla kasvateillaan, jotka edellisten kausien ylempien sarjatasojen koluamisen jäljiltä olivat pitäneet hieman taukoa pelaamisesta.
Jo koitokseen lähdettäessä olikin siis tiedossa, että tällä kertaa SB pystyy haastamaan lohkon kärkiryhmiin lukeutuvan Kyljyksen aivan tosissaan.
Näin myös tapahtui. Hienon ja jännittävän 45-minuuttisen jälkeen maalit jakautuivat tasan 2–2 ja sarjapisteet 1–1.
Severi Virkki vei SB:n johtoon heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Molemmin puolin tarkkojen otteiden sävyttämässä pelissä ei maaleilla mässäilty, mutta Kyljys nousi vahvan kakkoseränsä ansiosta välillä 2–1 johtoon. Kauraketolaisten osumista vastasivat Jari Virolainen ja Markus Lehtonen .
Vajaat neljä minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä SB sai himoitsemansa tasoituksen. Timo Simola rynni oikea-aikaisesti maalille ja pääsi tuikkaamaan pallon Kyljyksen verkkoon.

Ankat vaappui kärkipaikalle

Kummallekin somerolaisjoukkueelle kotiturnaus oli menestyksekäs, sillä päivän jälkimmäisissä otteluissa SB kaatoi Kuusjoen Salibandyn 6–2 (2–0, 3–1, 1–1) ja Kyljys otti niukan 7–6 (4–3, 1–1, 2–2) voiton Halikko Floorball Teamista.
Yhden pinnan menettäminen SB:lle maksoi Kyljykselle lohkon kärkipaikan, kun Turun Vaappuankkojen kakkosmiehistö voitti samaan aikaan Liedon turnauksen molemmat pelinsä.
Vähintään nousukarsintapaikkaan Kyljys on oikeutettu, käypä vajaan kahden viikon kuluttua sarjan päättävässä Turun turnauksessa kuinka tahansa. Lohkovoittokin on toki edelleen omissa käsissä, sillä päätösturnauksessa sekä Kyljys että SB kohtaavat Vaappuankat/2:n.

Kyljyksen tehopisteet:
Jukka Eeva 3+0, Jari Virolainen 2+1, Miika Kasurinen 1+2, Olli Kanerva 2+0, Markus Lehtonen 1+1, Johannes Usano 0+2, Kari Kummunsalo 0+1, Jarkko Alander 0+1 ja (maalivahti) Mika Backman 0+1.

SB Someron tehopisteet: Severi Virkki 2+2, Kalle Aaltonen 1+1, Mikko Haalijoki 1+1, Rudi Grönholm 1+1, Antti Pirttilä 1+1, Timo Simola 1+0, Henri Koskinen 1+0 ja Kalle Haalijoki 0+1.
Maalivahtina Teemu Salmi.