Poliisi odottaa Uudenmaan rajan ruuhkautuvan maanantaina

0

Uudenmaan rajalla on odotettavissa huomattavaa ruuhkaa, kun työmatkaliikenne alkaa maanantaina. Poliisin on mahdotonta arvioida etukäteen, miten pitkät jonot rajalla on.

– Ihmiset voivat vaikuttaa paljon oman ja muiden työmatkan sujuvuuteen. Jos mahdollista, tee etätöitä. Jos työpaikalle meneminen on välttämätöntä, matkusta ruuhka-aikojen ulkopuolella ja varaa runsaasti aikaa, sanoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta.

Aikaa on syytä varata tavallista enemmän myös joukkoliikenteessä matkustamiseen. Poliisi tekee tarkistuksia busseissa.

”Ota mukaan mahdollinen työnantajan todistus työmatkasta tai muu dokumentti työstäsi. Poliisi ei vaadi todistusta, mutta sellainen sujuvoittaa tarkastusten tekemistä. Voit näyttää lappua ajoneuvon ikkunan läpi tai ikkunan raosta, jos todistus on riittävän selkeä. Poliisi voi kuitenkin käskeä avaamaan ikkunan ja kysyä lisätietoja”, tiedottaa poliisi.

Poliisi tekee osalla valtaväylistä muutoksia liikennejärjestelyihin, jotta raskas liikenne sujuisi jouhevasti.

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28.3. kello 00.00. Liikkumisrajoitusta valvotaan tarkistuspisteillä ja liikkuvasti.