Someron seurakunnan kirkkoneuvosto päätti, että Somerniemen seurakuntatalon keittiö pannaan kuntoon.

– Jatkotoimenpiteistä päätetään tuonnempana, kertoo seurakunnan talouspäällikkö Kirsi Parviainen, joka ryhtyy pyytämään tarjouksia keittiöremonttiin.

1974 valmistuneessa talossa piti tänä vuonna uusia ulkolaudoitus, laittaa samalla lisäeristys sekä uusia ikkunat ja ulko-ovet. Marraskuussa talossa havaittiin vesivahinko, jonka jäljiltä tehtiin kiireellisimmät toimenpiteet. Ilmeni, että korjattavaa on enemmänkin. Heitettiinpä ilmoille uudisrakennuksenkin vaihtoehto.

Kirkkoneuvosto otti helmikuussa aikalisän ja antoi Somerniemen kappelineuvostolle tehtäväksi suunnitella talolle lisäkäyttöä, sillä sen käyttöaste on ollut alhainen.

Kappelineuvosto totesi seurakuntatalolla olevan paikkansa niin seurakunnan kuin alueen asukkaiden järjestämissä tilaisuuksissa.

Tarvitaan tuttua paikkaa, jonne on helppo tulla erilaisiin päiväpiireihin, naisteniltoihin, kirkkokahveille, askartelemaan, musiikkihetkiin, kirkkokuoron harjoituksiin, valokuvailtoihin sekä muistotilaisuuksiin, kastejuhliin, syntymäpäiville, rippi- ja muihin juhliin ja kokoontumisiin.

Lisäkäyttöä löydettiin. Musiikkiteatteri voi pitää siellä harjoituksia, martat kursseja ja käsityöiltoja, Somerniemen SPR kohtaamiskahvilaa ja MTK-Somerniemi kokoontumisiaan. Kansalaisopiston ja eläkeläisyhdistysten kanssa voi viritellä toimintaa talolle. Siellä voisi olla toripäivinä taidenäyttelyitä.