Somerolla ei ole todettuja koronavirustapauksia tai altistuneita

0

Somerolla ei ole yhtään todettuja tautitapauksia tai altistuneita.Someron perusturvalautakunta ohjeistaa, että jos on ollut epidemia-alueella tai lähikontaktissa varmistetun koronavirustartunnan saaneen kanssa ja oireet sopivat koronaviruksen aiheuttamiksi, on otettava puhelimitse yhteyttä ensisijaisesti Someron tartuntatautivastaavaan (16.3. alkaen) maanantaista perjantaihin kello 12–14 (puh. 044 7792 629) ja muina terveysaseman aukioloaikoina numeroon 02 7792 511.Näiden aikojen ulkopuolella on otettava yhteyttä Tyks Akuutin päivystysapuun , 02 313 8800. Puhelimessa saa ohjeet hoitoon hakeutumisesta.Oireettomia henkilöitä ei testata, mutta heille annetaan seurantaohjeet.Turun yliopistollisessa keskussairaalassa todettiin tiistaina koronavirustapaus (COVID-19). Tartunnan saanut on työikäinen mies, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Tirolin alueelta Itävallasta. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo, että mies on Salon seudulta.Potilaan oireet ovat olleet tyypillisiä ylähengitystieinfektion oireita, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotteessaan. Potilaan vointi on hyvä ja hän on kotona eristyksessä. Neljä tunnistettua lähikontaktia on jo määrätty karanteeniin ja muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita henkilöitä selvitetään parhaillaan.Keskiviikkona keskussairaalassa todettiin kaksi uutta koronavirustapausta (COVID-19). Toinen on työikäinen mies, joka on aiemmin todetun koronavirustapauksen karanteenissa oleva lähikontakti. Hänen oireensa ovat lieviä ja hoito jatkuu kotieristyksessä. Tapaukseen ei liity altistuneita.Toinen on työikäinen nainen, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Tirolin alueelta Itävallasta. Potilaan oireet ovat olleet lieviä ylähengitystieinfektion oireita. Potilaan vointi on hyvä ja hän on kotona eristyksessä. Kymmenen lähikontaktia, joista vain osa on Varsinais-Suomesta, on tunnistettu ja heidät määrätään karanteeniin heidän kotikuntansa viranomaisten toimesta.Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 83 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu viisi.