Somerolla on todettuja tautitapauksia

0

Somerolla on tänään 27.3. kello 16.10 mennessä tiedossa todettuja koronavirukselle sairastuneita tapauksia ja useita altistuneita.

Someron kaupunki tiedottaa asiasta seuraavasti:

Kaikki altistusketjut ovat uusia ja viranomaisten tiedossa olevia. Sosiaali- ja terveydenhuollossa salassapitosäädökset ovat tiukkoja. Tämän vuoksi julkaisemme tartuntoihin liittyvät tiedot seuraavasti: tiedossamme on alle 10 tartuntaa, 10-20 tartuntaa, 20-24 tartuntaa, 25-29 tartuntaa, ja sen jälkeen täsmällinen luku.

Nyt tiedossamme on siis alle 10 tartuntaa.

V-S Sairaanhoitopiirin sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö yhdessä Someron terveyskeskuksen tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa ovat olleet sairastuneisiin yhteydessä sekä ohjeistaneet altistuneet. Tilannetta Someron alueella seurataan koko ajan ja toimintaohjeita muutetaan tarvittaessa. Tautitapaukset eivät ole aiheuttaneet muutostarvetta kaupungin palveluissa.

Koko 27.3.2020 tiedote toimintaohjeineen on luettavissa seuraavasta linkistä:

https://www.somero.fi/client/somero/userfiles/korona-tiedote-270320.pdf