SoPan B-nuorille arvokkaita pisteitä

0
SoPan B-kakkosten

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon jääkiekkojunioreiden molemmat B-nuorten joukkueet ovat kauden loppusuoralla kiinni sarjojensa mitalipelipaikoissa.
SoPan B2-nuoret pelaavat valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Mestiksessä, ja sen ykköslohkossa. Kaksi viimeisintä peliä ovat lihottaneet somerolaisten pistepussia vain yhdellä pinnalla, mutta siitä huolimatta SoPa on yhä lohkonsa kakkossijalla.
Kotijäällä SoPa kokosi synkän alun jälkeen rivinsä ja nousi 5–5 (0–4, 3–1, 2–0) tasapeliin helsinkiläistä Viikingit/JokeriViikingit yhteistyöjoukkuetta vastaan.
Kun B-kakkoset reissasivat Titaanien vieraaksi Kotkaan, tasainen kamppailu päättyi kotijoukkueen 8–6 (2–2, 3–3, 3–1) voittoon, kotkalaisten iskettyä loppuhetkillä viimeisen osumansa tyhjään somerolaismaaliin.

Tasainen taistelu jatkopaikasta

Lohjalais-nummelalainen Harjun Kiekko on jo varmistanut lohkovoittonsa ja samalla paikkansa valtakunnalliseen lopputurnaukseen.
SoPa on tällä hetkellä lohkokakkosena kiinni toisessa jatkopaikassa, mutta uusimaalainen yhteistyöseura KJT/Haukat on sen kanssa tasapisteissä ja Viikingit/JoVi puolestaan vain pisteen päässä tästä kaksikosta.
Lohkon keskikastin äärimmäistä tasaisuutta kuvaavat joukkueiden maalitilastot.SoPa, KJT/Haukat, Viikingit ja Titaanit ovat kaikki viimeistelleet 43–47 maalia ja koko nelikon päästettyjen maalien saldot mahtuvat vielä piukempaan pakettiin, välille 43–46.
Maaliero on sikäli merkityksellinen, että tasapistetilanteessa joukkueet asettuvat paremmuusjärjestykseen juuri sen perusteella. SoPan maaliero on tällä hetkellä +1, Titaanien -2 ja kahden muun samassa nipussa olevan joukkueen -1.
Tulevana lauantaina SoPan B-kakkonen yrittää horjuttaa kärkijoukkue HaKin vahvaa menoa Somerolla. Mikäli kotijoukkueelle ei tuosta pelistä kerry lisäpisteitä, niin sijoitus kahden parhaan joukkoon on mahdollisuus sinetöidä voitoilla turkulaisesta lohkojumbosta Kiekko-67:sta (Turussa) ja KJT/Haukoista (Somerolla).

B-ykkösille kärkikamppailun voitto

Lähtökohtaisesti vuotta vanhempien pelaajien B1-ikäluokassa SoPa pelaa hieman alemmalla sarjatasolla, eli Alueliigan neloslohkossa. Tässäkin sarjassa kausi huipentuu valtakunnalliseen mitalipeliturnaukseen.
SoPan B-ykköset ottivat todennäköisesti ratkaisevan loikan kohti finaalitapahtumaa kukistamalla lohkon kärkiottelussa VG-62:n Naantalissa. Jännittävä taistelupeli päättyi somerolaisten 7–5 (2–1, 3–2, 2–2) voittoon.
Helpolla sarjapisteet eivät SoPan matkaan lähteneet, sillä lopullinen ratkaisu alkoi hahmottua vasta toiseksi viimeisellä peliminuutilla, kun Ville Lindholm napautti kiekon tasoitusta jahdanneiden naantalilaisten tyhjään maaliin.

SoPan trio jyrää pistepörssissä

Naantalin pelissäkin pääosaan nousi SoPan tehotrio Arsi Virta (1+4), Juuso Lehtinen (2+1) ja Miika Laaksonen (0+4). Tämä troikka – ja tässä järjestyksessä – pitää hallussaan lohkon pistepörssin kolmea kärkisijaa.
Lopputurnauspaikka aukeaa Alueliigan neljän lohkon voittajille. SoPa on kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä käytännössä jo varmistanut ykkössijansa, sillä sen etumatka toisena olevaan VG-62:een venähti sunnuntain voiton myötä viideksi pisteeksi.
SoPan B-ykkönen ottelee tulevana lauantaina Somerolla Harjun Kiekon akatemiajoukkuetta vastaan. Seuraavan viikonlopun ohjelmassa ovat vieraspeli HJK/Akatemian kotijäällä Helsingissä sekä kotiottelu Riihimäen Nikkareita vastaan.