SoVo Futsalin liigakausi keskeytyksissä

0
Arber Istrefi (etualalla) ja muut sovolaiset joutuivat keskeyttämään liigakauden.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Palloilulajien pääsarjat alkoivat viime viikon loppupuolella taipua koronavirusuhan edessä myös Suomessa. Someron ainoa aikuisten sarjojen liigajoukkue, Someron Voiman Futsal, joutui sekin perumaan lauantaiksi sovitun vieraspelimatkansa miesten Futsal-Liigassa.
Liigan runkosarjasta oli pelaamatta ainoastaan päätöskierroksen kuusi ottelua. SoVo Futsalin oli tarkoitus kohdata Akaa Futsal tämän kotikentällä Toijalassa.
– Viime viikolla Palloliitosta tulleiden ohjeiden mukaisesti tuo peli olisi pelattu ilman yleisöä. Tähän me valmistauduimme vielä torstaina, kun asiasta oli puhetta joukkueen palaverissa harjoitusten yhteydessä.
– Tuolloin oli jo selvää, että aivan täydellä kokoonpanolla emme olisi Akaaseen lähteneet. Parilla pelaajalla oli hiljattain podettuna flunssaa ja toipumisestaan huolimatta heidät olisi varmuuden vuoksi jätetty pois kokoonpanosta, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen selvitti loppuviikolla.

”Emme voi muuta kuin odotella”

Palloliitosta tuli perjantaina vahvistus muun muassa Futsal-Liigojen (miehet, naiset) sarjatoiminnan keskeyttämisestä jo ennen viime lauantain kierrosta.
SoVon ja muiden miesten liigajoukkueiden sarjataulukkopäivitys siis pysähtyi 21 kierroksen kohdalle, eikä kauden jatkumisesta – tai sen päätökseen saattamisesta – ole tässä vaiheessa minkäänlaista tietoa.
– Harmillinen tilanne, totta kai, mutta näissä olosuhteissa tilanteelle ei nyt vain mahda mitään. Myös meidän joukkueemme osalta kaikki harjoitteluun ja pelaamiseen liittyvät asiat ovat täysin auki. Emme voi muuta kuin odotella uusia ohjeistuksia Palloliiton suunnalta, Ihalainen totesi.
SoVo Futsal oli jo varmistanut paikkansa runkosarjan jälkeen pelattaviksi aiotuissa pudotuspeleissä. Ohjelmassa olisi ollut vähintään kolme puolivälieräkamppailua.
Someron Voiman muut futsaljoukkueet ehtivät saamaan pelikautensa päätökseen ennen kuin sarjatoiminta kaikilla tasoilla keskeytyi. Naisten joukkue varmisti päättyneellä kaudella nousunsa futsalin alueelliseen Kolmoseen. Miesten kakkosjoukkue säilytti paikkansa Kolmosessa ja kolmosjoukkue Nelosessa.

Jalkapallotoiminta myös pysähdyksissä

Samoihin Palloliiton ja Suomen hallituksen antamiin ohjeisiin ja suosituksiin perustuen myös Voiman kesäkauden jalkapallotoiminta on keskeytetty harjoitusten ja pelien osalta. Seuran junioreiden ohjelmaan oli merkitty pelattavaksi kauden ensimmäiset sarjaottelut jo kuluvan kuun loppupuolella.
”Ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja tilannetta arvioidaan uudelleen säännöllisesti”, kerrotaan Voiman jalkapallojaoston verkkosivun tiedotteessa. Samalla jaosto haluaa muistuttaa, että viralliset ohjeistukset tulevat viranomaisilta.
Voiman jalkapallojaosto kuitenkin suosittelee, ettei liikuntaa tällaisissa poikkeuksellisissa olosuhteissakaan unohdeta kokonaan.
”Juoksu- tai kävelylenkille kannattaa lähteä omatoimisesti. Hyvä peruskunto on kaiken perusta ja palloa voi pompotella sekä potkia melkein missä vaan. Suosittelemme omatoimista harjoittelua siihen asti kunnes tilanne selkiytyy”, kuuluu jaoston evästys harrastajille.