Tekstareita hygieniasta, huonosta köytöksestä sun muusta

0
Lapset kannattaa opettaa pienestä pitäen jo kotona pesemään kätensä.

Pitkän aikaa pesuja seurannut: Kyllä kaikki hygieniakasvatus kuuluu vanhemmille/kotiin. Nykyään tuntuu olevan vallalla ajatusmaailma, jossa vanhemmat vaan chillailee lasten kanssa ja kaikki kasvatus ja muun muassa käytöstavat niin kuin läksyjen teon seuraaminen ja niin edelleen pitäisi päiväkodin tai koulun hoitaa. Kyllä ne ovat lasten vanhemmat, joille kuuluu kasvatus. Koulu kouluttaa/sivistää ja päiväkodit hoitavat, mutta se muu on pääosin meidän lasten vanhempien hommaa.
Vanhempien esimerkkiä seuraten oppii

Pitkään aikaa pesuja seurannut: Mikset ole puuttunut asiaan, kun kerran olet asiaa vierestä seurannut? Se olisi tehokas tapa toimia. Sitä paitsi käsienpesu kuuluu perustaitoihin, joten kodin merkitys on tärkein. Varhaiskasvatuksen tehtävä on tukea kotikasvatusta. Harvassa perheessä on suhdeluku 1 aikuinen /8 lasta, lasten ollessa alle 7-vuotiaita.
Terveisin päiväkodin johtaja

Kyllä päiväkodissa opetellaan käsien pesua, mutta jokaisen lapsen selän takana aikuinen ei ehdi seistä ja valvoa. Ja kaikki opetus lähtee ensisijaisesti sieltä kotoa!
Koti on ykkönen

Kiitos K-Supermarket Härkätielle upeista naistenpäivän ruusuista.
Kaksi mummoa

Viime Somero-lehdessä kerrottiin jonkun uhonneen urheilujuhlassa, että kaikki poliitikot pitäisi laittaa seinälle ja ampu. Toivottavasti kyseessä oleva seuratoimija on ”irtisanottu” tehtävästään ja mahdollinen rikosilmoitus tehty.
Jotain rajaa!

Miksi ihmeessä firmat kirjoittavat laskujensa eräpäiviksi päiviä jolloin pankit ovat kiinni? Somero-lehti yhtenä mainitakseni. Kallista on myös laskun paperi 1,50 euroa, jonka kone suoltaa.
Biabo

Somero-lehdessä laskut lähtevät automaattisesti ja niissä on eräpäivä aina 22 päivää laskutuspäivästä. Mutta kuten kaikissa laskuissa ja pankkiasioissa, maksupäivä on aina eräpäivää seuraava arkipäivä, jos eräpäivä osuu viikonloppuun ilman minkäänlaisia seurauksia tai kustannuksia, se on normaalikäytäntö. Paperilaskun voi vaihtaa e-laskuun omassa verkkopankissa tai sähköpostilaskuksi ilmoittamalla siitä meille, molemmat ilman laskutuslisää. Myös paperilaskulisä on nykyään käytössä aika monessa yrityksessä.
Toimitus

Olipa yllättävä näky Someron keskustassa talvisodan 80-vuotismuistopäivänä 13. maalikuuta, kun vain kaksi Suomen lippua saloissa, säästöpankissa ja seurakuntakeskuksessa. Muut tyhjinä viirejä lukuunottamatta. Odottaisin vastausta tähän viestiin kaupungilta, kun kaupungintalo ja Kiiruuntalokin oli liputta?
Miksi ei liputettu?

Vuonna 1969 (16.3. ja 24.6.) Somerolla ripille päässeille järjestetään tapaaminen Siikjärven leirikeskuksessa 27.5. Laita päivä allakkaan ja kerro kaverillesikin, jos tiedät hänen päässeen tuolloin ripille. Toivottavasti puskaradio toimii, jotta mahdollisimman moni tulisi mukaan. Sinne ei tarvitse ilmoittautua, tulla vaan paikalle. Tavataan siellä!
Riitta Eerikäinen (o.s. Salama) ja Pirkko Rintakoski (o.s. Räikkönen)