Uimahallin kausihuolto alkoi jo

0
Uimahalli Loiskeessa aloitettiin vuosihuoltotyöt, jotka yleensä on tehty hallin mennessä kesätauolle heinäkuussa. Musi Nezamdoust hioi saunojen lauteita. Edessä oli useampi metri työtä.

Uimahallilla on aloitettu vuosihuolto oman henkilökunnan voimin.

– Normaalisti siihen ryhdytään vasta heinäkuussa, kun uimahalli laitetaan kesäksi kiinni. Nyt meillä on koronan takia aikaa; halli on suljettu ja ryhmäliikunnat tauolla, kertoo Someron Liikunnan toiminnanjohtaja Veera Hälli.

Viime viikolla muun muassa saunat lauteet on irrotettu ja aloitettu hiominen. Kiukaat ja kivet huolletaan.

Tällä viikolla tyhjennetään vedet altaista, pestään laatat ja korjataan saumauksia. Vedenkiertojärjestelmä käydään läpi. Tasausaltaat ja kemikaalilinjat siivotaan puhtaiksi.

Suursiivouksessa on myös uimahallin kahvio. Pakastimet sulatetaan, jääkapit, vitriinit ja noutolinja puhdistetaan perusteellisesti.

Someron Liikunnan hoitamien ulkoliikuntapaikkojen kevätkunnostus on päässyt myös käyntiin. Uimarannoilla paikkoja siistitty, raivattu pusikoita ja entrattu laitureita.

– Vedet vaan ovat vielä aika korkealla ja haittaavat kunnostusta, kertoo liikuntapaikkamestari Teemu Kujanpää.

Urheilukenttä on putsattu talven töhnästä. Tekonurmi on jo harjattu. Kumpikin liikuntapaikka on vielä poissa poissa käytöstä koronan vuoksi.

Siivouksen lisäksi Someron Liikunnan työntekijät ovat tehneet muita rästiin jääneitä töitä, joita ei ehdi toteuttaa arjen hyörinässä.

Uimaopettaja Susanna Ylönen on yhdessä asiakaspalvelija Sanna Pyysalon kanssa tehnyt opetusvideoita uimatekniikasta ja muun muassa mistä hallilta löytyvät apuvälineet, kuten pullarit, lättärit ja vesijuoksuvyöt.

Veera Hälli laskee, että huolto- ja rästitöitä riittää kolmisen viikkoa. Hän arvelee, että edessä on työntekijöiden lomautuksia joksikin aikaa.

– Someron Liikunnan johtokunta kokoontuu loppuviikosta, ja päättää miten edetään.

Uimahalli Loiske on kiinni näillä näkymin 13. huhtikuuta saakka.

Käykää ulkona tuulettamassa aivoja

Liikuntaryhmätunnit ovat olleet katkolla yli viikon.

– Ihmiset kaipaavat liikuntaa. Käy hermojen päälle, jos ei saa liikkua, tietää Someron Liikunnan toiminnanjohtaja Veera Hälli.

Hän kehottaa väkeä ulos reippailemaan.

– Käykää ulkona tuulettamassa aivoja. Siellä saa hengittää raitista ilmaa.

Hälli innostaa myös metsäretkeilyyn.

– Menkää perheen kanssa poluille kävelemään ja laavulle nuotiota tekemään. Luontoretkeily on nyt kova sana.

Someron Liikunnan liikunnanohjaajat ovat miettineet jumppaohjeita koronan takia kotiin jääneille.

Anzela Trofimova ja Mira Teräväinen ovat listanneet tuoli- ja keppijumppaohjeita ja videoineet ohjeita. Niitä on tarkoitus laittaa Liikunnan kotisivuille. Sieltä niitä voi käydä tsekkaamassa ja kokeilla kotona.