Valaranta ylivoimainen, Lavikainen Someron ykkönen

0
Voittaja (Samu Valaranta) ja finaalissa viimeiseksi jäänyt (Jaakko Rantala) ovat hymyssä suin, mutta kakkossija ei näytä (Juuso Tiaista) ilahduttavan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa heitettiin SomerBowl Open 2020 -erikoiskilpailun finaali. Mukaan oli kelpuutettu karsintakilpailun 64 osanottajasta viisitoista parasta.
Kolmen poisjäännin vuoksi loppukilpailu käytiin kahdentoista keilaajan voimin. Someron Keilaajien edustajina mukana olivat (karsintakilpailun sijoitusjärjestyksessä) Pertti Lehti, Olli Lehtinen, Torsti Hagelberg ja poikkeuksellisella ”turbokierros”-kriteerillä finaalipaikan saanut Mika Pieniniemi .
Somerolaiskeilaajista parhaiten menestyi kuitenkin Forssan Bowling Clubia edustava Miika Lavikainen . Karsinnassa hän oli 13. paras, eli viimeinen kokonaistuloksen perusteella finaaliin selviytynyt heittäjä.

Miika Lavikainen oli keilafinaalin paras somerolaisheittäjä.

Lavikainen teki radoilla tasaisen varmaa jälkeä, päätyen lopputuloksissa neljänneksi.
– Muuten meni aika hyvin, mutta ihan liian monta paikkoa epäonnistui. Varsinkin kymppikeiloja jäi pystyyn turhan usein, Lavikainen kommentoi suoritustaan.
Ensimmäisen SomerBowl Openin voittotaistelun kävivät kansallisen kärkitason keilaajat, Turun Palloseuraa edustava Samu Valaranta ja Riihimäen Sinisten Juuso Tiainen .
Todella vahvasti aloittanut Tiainen oli puolessa välissä, eli kolmen heittosarjan jälkeen, parikymmentä pistettä edellä, mutta Valarannan hurjat tykitykset (253 ja 279 pistettä) seuraaviin sarjoihin käänsivät kilpailun hänen edukseen.
– Pitkästä aikaa tuli hyvä onnistuminen täällä Somerolla. Tänään heitto kulki alusta loppuun tasaisen hyvin ja Juuso antoi vielä sopivasti kiriapua, voittaja myhäili.
SomKe:n heittäjistä jo karsinnassa kunnostautunut Lehti oli seuran ykkönen myös finaalissa, sijoittuen kuudenneksi. Pieniniemi, Lehtinen ja Hagelberg napsivat tiukassa paikalliskamppailussa seuraavat sijat.

SomerBowl Open 2020 -keilafinaali: 1) Samu Valaranta TPS 1469 pistettä (ei tasoitushyvityksiä), 2) Juuso Tiainen Siniset 1368 (0), 3) Raimo Vaittinen Pupina 1353 (288), 4) Miika Lavikainen FBC 1331 (162), 5) Jesse Salminen Säkäset 1269 (162), 6) Pertti Lehti SomKe 1257 (150), 7) Mika Pieniniemi SomKe 1215 (126), 8) Olli Lehtinen SomKe 1189 (150), 9) Torsti Hagelberg SomKe 1187 (198). Finaalissa mukana 12 heittäjää, karsintakierroksilla 64.