Varsinais-Suomessa ensimmäinen koronavirustartunta

0
Kuva Veikko Wallin/TS

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa todettiin tänään sunnuntaina Varsinais-Suomen ensimmäinen laboratoriokokeella varmistettu koronavirustapaus (Covid-19). Tartunnan saanut on työikäinen nainen, joka on vähän aikaa sitten palannut Etelä-Tirolin alueelta Pohjois-Italiasta.
Potilaan oireet ovat olleet tyypillisiä ylähengitystieinfektion (flunssan) oireita. Hän on hyväkuntoinen ja tällä hetkellä eristyksissä kotonaan. Potilaan lähikontakti on määrätty karanteeniin ja muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita henkilöitä selvitetään parhaillaan.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.
THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19