Varsinais-Suomessa seitsemän uutta koronavirustartuntaa

0
Terveydenhoitajan huoneen ovessa on ohjeet, kuinka kädet pitää pestä ja miten aivastetaan oikein, jotta virukset eivät leviä.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on todettu torstaina 12.3. seitsemän uutta varmistettua koronavirustapausta (COVID-19). Kaikki uudet tapaukset ovat lieväoireisia eikä sairaalahoidolle ole ollut tarvetta.
Neljä potilaista on työikäisiä miehiä, jotka ovat matkailleet Tirolin alueella Itävallassa. He eivät kuitenkaan kaikki kuulu samaan matkaseurueeseen.
Kolme muuta potilasta ovat naisia, jotka ovat saaneet tartunnan epidemia-alueelta Suomeen saapuneelta henkilöltä, jonka tartunta ei ollut Suomessa oleskelun aikana tiedossa. Kaksi naisista on työikäisiä ja yksi eläkeikäinen.
Uusien tapausten tiedot on ilmoitettu heidän kotikuntiinsa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 139 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu 12.

Somerolla ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole yhtään koronavirustapausta tai altistuneita.

 

 

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle:

Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19