Viherkasvit ovat nyt supertrendikkäitä sisustuksessa

0
Lyyraviikuna on nyt trendikäs viherkasvi.

Yksi kevään sisustustrendi ovat viherkasvit. Tarjolla on isoja ja näyttäviä kasveja sekä pieniä ja söpöjä kasveja, joilla voi luoda vaikka asetelmia.
– Viherkasvit tuovat näyttävyyttä sisustukseen, mutta myös edistävät hyvinvointia, niin sisäilman kuin mielenkin, muistuttaa Taina Lehtonen Kaupin kukkakeskuksesta.
– Esimerkiksi palmuvehka on takavuosien suosikki, josta on tullut uudenlainen versio, Lehtonen kertoo ja esittelee melkein mustalehtistä kasvia, jonka uudet lehdet ovat väriltään hennon vihreät.

Palmuvehkan uudessa versiossa lehdet ovat aluksi hennon vihreitä ja tummuvat ajan kanssa lähes mustiksi.

Myös kaikkien tuntema anopinkieli on saanut rinnalleen uuden variaation, pikkuisen keihäsanopinkielen.

Taina Lehtonen esittelee anopinkielen perinteistä versiota (oik.) ja sen uudenpaa variaatiota keihäsanopinkieltä.

Vanhoja, ehkä lapsuudestakin tuttuja lajikkeita kysellään. Nimikään ei välttämättä ole muistissa, mutta kukkakaupassa on otettu haasteita vastaan ja etsitty sekä tilattu oikeanlainen ruukkukasvi.
– Suuriakin viherkasveja ostetaan taas koteihin sisustuselementeiksi, kun kodeissa on avaraa tilaa. Toisaalta isot palmut ovat aina olleet suosittuja.
Lehtonen antaa yleisohjeeksi viher- tai ruukkukasveja hankkiville, että paksulehtiset kaipaavat vähemmän vettä kuin ohutlehtiset ja tummat kasvit pärjäävät paremmin vähemmällä valolla kuin vaaleat.

Pesäraunioinen.