Voima-kakkosellatehovajausta kotisalissa

0
Jani Lehtisen kaksi maaliakaan eivät avittaneet Voiman kakkosjoukkuetta sarjapisteille futsalkauden viimeisessä kotiottelussa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman miesten kakkosjoukkue ei yltänyt kauden viimeisessäkään futsalin Länsi-Suomen alueen Kolmosen kotiottelussaan aivan parhaimmilleen.
Turkulainen FC Gaselle haki Somerolta voiton maalein 5–4 (4–3). Näin Voiman reservit jäivät tämän kauden kotipeleissään kolmen voiton ja yhtä monen tappion kokonaissaldoon, mikä oli paitsi pelaajille itselleen, niin myös vaativalle somerolaisyleisölle pieni pettymys.
FC Gaselle äityi monitoimitalon parketilla hienoon peliesitykseen. Ennen muuta se oli kotijoukkuetta huolellisempi puolustuspelissään ja tehokkaampi hyökkäystensä päättämisessä. Voimalaisten laukaukset sinkoilivat avopaikoistakin aivan liian usein ohi ja yli vastustajan maalin.
Avausjaksolla kotijoukkueesta säväytti yksilösuorituksellaan muun muassa Miika Murtolahti , jonka 2–2 tasoitusmaali oli kokeneen pelimiehen virtuoosimainen taidonnäyte. Myös Jani Lehtisen viime sekunneilla 3–4 kavennuksen tuottanut tykitys yläparrun kautta maaliin oli ”viimeisen päälle” tyylikäs suoritus.
Toisen puoliajan edetessä peliote siirtyi koko ajan selkeämmin kotijoukkueelle, mutta maalinteko tuotti loppuun asti suuria vaikeuksia. Gaselle ehti käytännössä ratkaista pelin edukseen yhdellä terävällä vastahyökkäyksellä ja siitä syntyneellä 5–3 johtomaalillaan, ennen kuin Voima sai aikaiseksi kaksikymmenminuuttisen ainoan osumansa.
Mikko Kaasen (0+1) nilkan muljahdettua loppuhetkillä kotijoukkueen vaihtopenkiltä säntäsi Matti Ryhtä liivipelaajan roolissa turkulaispuolustuksen hämmentäjäksi.
”Masan” täydellinen maskipelaaminen edesauttoi ratkaisevasti Voiman neljännen maalin syntymistä ja pienen pistetoiveen heräämistä kymmenen sekuntia ennen päätössummeria.
Lehtinen (2+0) vastasi isäntien neljännestäkin maalista ja hänen sekä Murtolahden (1+1) lisäksi maalinteossa onnistui Elias Kaase . Ville Oksanen pohjusti syötöllään kotijoukkueen 1–1 tasoituksen.

Vielä kerran vierasvoittoon?

Tappion myötä karisivat somerolaisten muutenkin enää kovin teoreettisina eläneet toiveet lohkovoiton ja sarjanousun mahdollisuudesta. Turkulainen FC Kliini on jo varmistanut ykköstilansa alueen Kolmosen A-lohkossa.
Voima-kakkosen pelikausi tulee päätökseen tänään Raisio Futiksen kakkosjoukkueen kotikentällä. RaiFu saattaa vielä elätellä toiveita sarjasopimuksensa uudistamisesta, joten kovin helpolla somerolaiset eivät välttämättä tule vieraspelien puhdasta voittoputkeaan jatkamaan.

Kolmoselle voitto ja niukka tappio

Täksi kaudeksi sarjatoimintaan palannut Voiman miesten kolmosjoukkue päätti pelikautensa alueen Nelosen turnauksessa Aurassa.
Lohko A2:ssa toisena ollut ja jopa sarjanousua havitellut FC Halikko joutui paiskimaan tosissaan töitä kukistaakseen Voima-kolmosen niukasti maalein 7–6 (4–3).
Voima otti peliin salolaisia shokeeranneen alun, karaten runsaassa kuudessa minuutissa 3–0 johtoon. Pikkuhiljaa FC Halikkokin sai tutusta pelijuonestaan kiinni ja oli taukoon mennessä jo maalin edellä.
Voima jatkoi raivokasta taisteluaan myös toisella puolikkaalla ja hivuttautui seitsemän minuuttia ennen loppua 6–5 johtoon. Halikko nousi väkisin rinnalle ja onnistui vielä kolmetoista sekuntia ennen peliajan täyttymistä tuikkaamaan voittomaalinkin.
Päivän toisessa ottelussaan kolmos-Voima kohtasi sarjataulukossa alapuolellaan olleen Auran Palokunnan Urheilijat ja kaatoi tämän maalein 7–4 (2–3). Ratkaiseva käänne tapahtui heti toisen jakson alussa, jolloin voimalaiset nakuttelivat neljä maalia vähän päälle kolmessa minuutissa.
Edellisillä kierroksilla maalivahtina kunnostautunut Verneri Salomaa oli tässä turnauksessa Voiman maalikunkku viidellä osumallaan. Markus Nieminen ja Eetu Saarinen viimeistelivät kahdesti ja Atte Henttinen, Vili Lindgren, Musi Nezamdoust sekä Janne Salmi kertaalleen.
Ennen lohkon viimeisiä pelejä Voima-kolmonen on lohkossaan hienosti kolmantena ja pitää loppuun asti paikkansa ainakin kärkiviisikossa.