Vuonna 2010: Kansanedustajuus on Hanna Munterin pitkäntähtäyksen suunnitelma

0
Hanna Munter

Somero-lehti 23.3.2010

Somerolainen kokoomusväki päätti kevätkokouksessaan asettaa ensimmäisen eduskuntavaaliehdokkaansa vuosikymmeniin. Ehdolle he asettivat vankan järjestö- ja yrittäjätaustan omaavan yrittäjän, Hanna Munterin.
– Olen tosissani. Kansanedustajuus on minulle pidempiaikainen projekti. Tähtään siihen. Olin miettinyt asettua ehdolle ensi tai seuraavalla kaudella.
– Yhteisten asioiden hoitaminen on minun juttuni. Aion nostaa esille Someron ja vastaavanlaisten pienten paikkakuntien asioita ja epäkohtia.
Hanna Munter kokee, että yrittämisestä hänellä on kokemusta. Yritysverotus ei Munterin mielestä tue yrittäjiä tarpeeksi. Yrittäjien asioita olisi pitänyt ryhtyä laittamaan kuntoon jo aikoja sitten. Myös naisten, nuorten ja opiskelijoiden elämää Munter haluaisi parantaa.
Ehdokasasettelu on meneillään. Hanna Munter on vasta ehdolla ehdokkaaksi.
– Jos Salon päässä sopulista menee läpi, niin keväällä voisi aloittaa jo vaalikampanjan. Jos mennään jäsenäänestykseen, niin vaalityö pääsee alkamaan vasta syksyllä.
Hän uskoo nyt olevan tunkua ehdokkaaksi, koska Suomessa vallitsee yleinen tyytymättömyys. Sekin on tiedossa, että kansanedustajistossa on luvassa vaihtuvuutta.
– Mauri Salolla on oma kannattajakuntansa ja minulla omani. Mutta se on selvää, että Someron äänet eivät yksin riitä; läpi päästäkseen ääniä on haettava muualta.