Alko toivoo ruuhkan välttämiseksi väkeä vappuostoksille jo tällä viikolla

0
Someron Alkon kassalla on jonotuspaikkoja osoittavat lattiatarrat 1,5 metrin välein.

Alko toivoo, että asiakkaat asioisivat liikkeessä ennakkoon jo tällä viikolla. Näin voitaisiin varmistaa mahdollisimman turvallinen asiointi Alkon myymälöissä myös vappuna.
Vappu on perinteisesti yksi Alkon kiireisimmistä sesongeista ja asiointi on keskittynyt yhteen päivään: vappuaattoon, jolloin asiakasmäärät ovat aiemmin kolminkertaistuneet.
– Vilkkaimmat asiointipäivät vappuviikolla ovat perinteisesti aatonaatto keskiviikko ja aatto torstai. Asiointi painottuu iltapäivän tunteihin kello 15–18, juuri ennen myymälöiden sulkemista. Turvavälien takaamiseksi, tullaan kerrallaan myymälässä asioivien asiakkaiden määrää tarvittaessa rajoittamaan. Tästä meillä on hyviä kokemuksia pääsiäisestä. Koronatilanteessa toivomme, että asiakkaamme asioisivat mieluummin yksin kuin ryhmässä, sanoo liiketoimintajohtaja Kari Pennanen .
– Haluamme tarjota mahdollisuuden turvalliseen asiointiin näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Ensisijaista on myös henkilöstömme turvallisuus ja hyvinvointi asiakaspalvelun etulinjassa. Suositukset ovat meidän kaikkien parhaaksi ja toivomme, että niitä noudatetaan, jatkaa Pennanen.
Alkon myymälöissä on tehostettu siivousta ja käsihygieniaa. Kaikkiin myymälöihin on asennettu suojapleksit ja asiakaspalveluhenkilöstö voi halutessaan käyttää suojavisiireitä tai kasvomaskeja. Nyt kun käsidesin saatavuus on helpottunut, on käsidesiä myös Alkon asiakkaiden käytössä ja sitä toivotaan käytettävän myymälään tullessa.

Vähemmän on parempi

Alkoholin suhteen vähemmän on parempi. Alkoholi ei ole hyvä lääke huolen tai stressin purkuun, sillä se vaikuttaa kielteisesti esimerkiksi uneen, palautumiseen ja elimistön puolustusjärjestelmään.
– Omaa alkoholinkäyttöä kannattaa erityisesti tässä poikkeuksellisessa tilanteessa arvioida ja miettiä sen vaikutuksia niin omaan kuin läheisten hyvinvointiin erityisesti nyt, kun vietämme paljon aikaa kotona perheiden kanssa, Pennanen muistuttaa.
Alko on mukana mahdollistamassa A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus ja Helsingin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän perherauhan julistusta osana vastuullisuustyötään. Julistuksen tavoitteena on kiinnittää huomiota kotirauhan säilyttämiseen.
Perherauhanjulistus.fi-sivuilta löytyy tietoa toimijoista, joilta saa apua lähisuhdeväkivaltatilanteissa.