Frisbeegolfradalle tilattu suunnitelmat

0

Täysimittaisen, kilpailukäyttöön soveltuvan 18-väyläisen frisbeegolfradan suunnittelu on tilattu Somerolle suomalaiselta Spin 18 Oy:ltä Yrityksen ratatuote DiscGolfPark on maailman suosituin kokonaisratkaisu.

Rata rakennetaan Rankkulan pururadan maastoon. Someron vanha rata Akustinpuistossa on vain 6-väyläinen, ja alan harrastajille liian niukka. Esimerkiksi naapurikunnassa Koskella on 24-väyläinen rata ja Marttilassa 22-väyläinen.

Teknisen johtajan Marko Mäkisen mukaan ensin alueella tehdään puunhakkuut suunnitelmien mukaisina. Niiden jälkeen päästään radan rakentamiseen. Toteutus on rahoituksen riittäessä mahdollisesti ehkä jo tänä vuonna.

Maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola kertoo radan polveilevan pururadan tuntumassa sekä sisä- että ulkopuolella.

– Pururadan sisäpuolelle on tulossa 4 väylää, ja kaupungin varikon suunnassa olevalle pitkälle sivulle 8 väylää tenniskentän molemmin puolin. Unto Monosen tien rivitalojen metsikköön tulee 4 väylää ja toiselle puolelle metsikköön 2 väylää, yhteensä siis 18.