Hedelmäpusseista, mökkiläisistä ja liikenteestä

0
Kuva Riitta Salmi/TS

Helppo tapa avata kaupan hedelmäpussi on venyttää kahvan ja pussin yläosan väliä, niin venynyttä nurkkaa hieraisemalla pussi aukeaa vaivatta. Ei tarvitse nuolla.
Kestopussit käyttöön jos ei onnistu

Jostakin Terttiläntien suunnasta kuuluu basson jumputusta pitkälle yötä kohti päivittäin.
Turhaa melusaastettako

Onneksi ei syntynyt kaksosia Kultelaan. Ei olisi tuplarattailla asiaa lenkille, niin kapea tie on kylässä.
Kävelytietä kaipaava äippä

Parahin vakioasiakas. Juttusi oli lähinnä veitsen pyöritystä haavassa. Ex-yrittäjänä ja nykyisin normityöläisenä tiedän, että kun työ loppuu, vaikuttaa se merkittävästi rahatilanteeseen. Yrittäjälle tilanne on jopa pahempi. Toki jokaisella on oma suunnitelmansa. Itse toivon koronakurimuksen jälkeen näkeväni vielä, että kaikki kahvilat ja ravintolat olisivat pystyssä. Tässä kylässä ei ole varaa menettää yhtäkään yritystä alasta riippumatta.
Asukas

Jatkossakin kun muistamme asioida pienemmissä liikkeissä, niin saamme ne pitää. Ja ainakin kauppojen kohdalla, on panostettu pienissä puljuissa enemmän tuohon asiakaspalveluun sekä myös siihen, että myös asiakkaita pitää suojata. Isommat kaupat vaan puskee asiakkaita kuin liukuhihnalla, siinä jää kyllä turvaväli ja niin edelleen. Poikkeusolot vaatisivat myös kunnon asiakaspalvelua tällä hetkellä. Ehkä opimme kaikki tästä ajasta jotain. Kiitos ja välitetään myös niistä muista.
Näin se toimii

Tässä nähdään postin muutokset. Päiväpostin saa illalla ja postin autoja näkyy tosi myöhään liikenteessä. Onko siirretty iltajakeluun? Mitä mahtaa tapahtua ensi talvena, jos nyt saan postini vasta illalla, vaikka kelit ovat näinkin hyvät? Kuinka mahtavat jakelijat jaksaa, jos joutuvat noinkin myöhään ajelemaan vai lähtevätkö reiteilleen vasta puolen päivän jälkeen.
Pohtija

Kyllä se on hienoa, että meille tulee mökkiläisiä. Varmasti mielipiteet mökkiläisistä kärjistyvät koronan aiheuttamasta huolesta. Ainakin minä odotan, että Somerniemen kesätori aukeaisi, samoin tanssilavamme, joissa tapaa paljonkin juuri kesäasukkaita. Tervetuloa Somerolle mökkiläiset, piristätte mukavasti oloamme ja näytättekin paremmilta kuin me maalaiset. Useimmat teistä ovat maalta lähtöisin ja ymmärtänette, että ihmisiä mekin täällä olemme.
Minä

Kortteliralli alkaa yleensä kello 18 Someron keskustassa. Eikö sille porukalle voi tehdä mitään? Tiedättekö vanhemmat, että nuorisonne on rälläämässä pitkin Joensuuntietä ja lähellä olevia pikkukatuja sekä pihoja. Huristelijat, aiheutatte vaaratilanteita, viette illansuun rauhan ja hermojakin alkaa kiristää. Väsyttää aina vaan puhua ja valittaa samasta asiasta, mutta tehkää jotain.
Anja vaan