Vuonna 2010: Jaatilanjoen siltaongelmaan yllättävä ratkaisu: Myllysilta muuttaa Turusta Somerolle

0
Suunnilleen tältä näyttää silta tänne tuotuna. Somero-lehti luonnosteli Myllysillan Jaatilanjoen yli. Yksityiskohdatkin ovat kunnossa, sillä Torppamuseon tuulimylly sijaitsee sopivan lähellä siltaa, kuten Turussa.

Somero-lehti 1.4.2010

Somero alkaa muistuttaa yhä enemmän Turkua, mikäli kaavailut Myllysillan siirtämisestä käyvät toteen. Molempia kaupunkeja halkoo savinen joki, molemmat sijaitsevat Varsinais-Suomessa, ja tämän talven ykkösnähtävyytenä Turussa sijainneesta Myllysillasta saadaan nyt somerolainen nähtävyys.
– Olemme tehneet tarkat laskelmat ja havainnekaaviot. Notkahtanut silta ei ole ongelma, kunhan se käännetään nurinpäin. Turkulaiset eivät tätä hoksanneet, mutta luovuttavat siltansa nyt mielellään Somerolle. Maksavat jopa sillan kuljetuskustannukset, iloitsee johtava siltarumpuinsinööri Simo-Petteri Långbro .
Somerolla paikka on jo liki valmis. Sen paremmin Tehdastietä kuin Tehdaskujaakaan ei tarvitse jatkaa aivan Jaatilanjoen rantaan, sillä noin 93 metriä pitkän ja 20 metriä leveän Myllysillan kansi riittää pitkälle joen rantatörmän päälle.
– Varmasti kestää, Simo-Petteri Långbro lupaa.
Ainakin tähän asti yllättävän epävarmoina pysyttäytyneet lähteet ovat kertoneet, että kaupantekiäisiksi olisi Turun puolesta syntymässä toinenkin siltaratkaisu. Hajoamispisteessä oleva Kohnamäen silta korvataan Aurajokea ylittävällä Förillä. Niin tyytyväisiä turkulaiset siltaratkaisuun ovat.

 

Aprillia!