Herkkuja somerolaisista raaka-aineista: jogurttijäädyke

0
kuvat Piia Petäjärvi

Somero-lehti julkaisee jällen yhden reseptin, joka perustuu somerolaiseen raaka-aineeseen.

Saariston Martta -toiminimellä ruokaa valmistava ja reseptejä blogissaan jakava Piia Petäjärvi Vestlaxista on käyttänyt useammassaankin reseptissään Somerolla tehtyjä raaka-aineita.
Erityisesti hän on mieltynyt Kolatun Juustolan jogurtteihin ja juustoihin.
– Tämän jäädykkeen tekoon valitsin tällä kertaa Ahon jogurteista vadelman. Jogurtille tarvitset kaveriksi rahkaa ja sekoittamista varten kulhon sekä sähkövatkaimen.

500 g Ahon jogurttia (Kolatun Juustola)
500 g rahkaa

Vatkaa jogurtti ja rahka sekaisin. Ota pikkukulhoja. Jos haluat voit ropsautella kulhojen pohjalle hasselpähkinärouhetta ja niiden päälle lusikoit sitten jogurttirahkaseoksen. Voit halutessasi jäädyttää myös koko seoksen isommassa kulhossa.
Kelmutetut pikkukulhot tai iso kulho laitetaan pakastimeen ja pidetään siellä yön yli. Herkkuhetkeä varten jogurttijäädykkeet otetaan reipas tunti aiemmin pakasteesta. Kun jäädyke on hyvin lusikoitavaa koristele ne esimerkiksi marjoin, pähkinöin tai sitruunamelissan lehdin.

Saariston Martan jogurttijäädyke syntyy Kolatun Ahon jogurtista ja rahkasta.