Jussin Baari nappasi tilaisuudesta kopin

0
Tästä se rappaus lähtee taltalla ja vasaralla, ilmoittaa Jussin Baarin emäntä Katri Alanko.

Remontin keskellä korona-ajan yli:

– Tämä kaikki lähti vähän niin kuin lapasesta. Sillä tavoin, että koko baarin puoli laitettiin remonttiin, toteaa baariyrittäjä Katri Alanko .

Remontti pitää sisällään Jussin Baarin asiakastilat. Keittiöpuoleen ei kosketa. Kustannukset on pidettävä kurissa ja elettävä kieli keskellä suuta. Niin kuin monet muutkin joutuvat tekemään nykyisessä koronakurimuksessa.

– Kyse on lähinnä pintatöistä. Oranssit tapetit on revitty pois ja tilalle tulee vaaleaa maalipintaa lasikuitutapetin päälle, Katri Alanko jatkaa.

Alanko kertoo miettineensä remonttia parin vuoden ajan. Siitä lähtien kun kabinetin puoli korjattiin.

– Koko baaria ei normaalisti voi laittaa kiinni, ja niin se sitten lykkääntyi.

Kalusteista vain lasivitriiniä piti siirtää, kun lattia sen alta on kupruillut. Sekin tulee kuntoon.

– Tiskin ”takustaa” olen aina halunnut muuttaa. Ajattelin, että ”roiskaistaan” sekin nyt sellaiseksi kuin haluan, Katri Alanko hymyilee.

– Alussa pelästyin, että konkurssihan tästä tulee! Mutta sitten rupesin laskeskelemaan tarkemmin. Entinen ja nykyinen mies, Jorma Alanko ja Juha Välikangas , ovat kumpikin rakennusalalla ja ovat täällä. Sekä itse että myös tyttäret Friida ja Fanni Alanko , kaikki ovat olleet mukana talkoissa.

Maalia on mennyt 9 litraa, tapettia 2 rullaa ja 1,5 metriä muovimattoa. Tarvikehankinnat eivät ole isoja.

– Itselläni on vähän sisustussilmää. Kun miehille kertoo suunnitelmista, he ottavat niistä hyvin vinkkiä ja rupeavat tekemään. Ei ole tarvinnut vääntää rautalangasta!

Muutoin mennään vanhalla kalustolla.

– Ei voi rönsyillä eikä pursuilla, kun tilanne on tämä. Aamulla kun pankkitilin saldoa katsoo, niin ajatukset pysyvät hyvin tarkkoina.

Vain yhteen asiaan Katri Alanko sanoo haluavansa ”törsätä”.

– Se on taideteos, josta olen haaveillut. Pienyrittäjä lähiseudulta tulee tekemään tänne seinämaalauksen. Olen ajatellut, että siihen tulee isäni ja mummuni kuvat, mutta katsotaan sitten, kuinka se siitä toteutuu.

Baarin ilme tulee vaaleampien pintojen ansiosta raikkaammaksi ja avarammaksi.

– Jussin Baarin historiaa ei saa poistaa. Ei saa tehdä tasaista ja kiiltävää. Lämmin, oman olohuoneen tunnelma pitää säilyttää, Katri Alanko kuvailee.

Baari meni kiinni 26. maaliskuuta. Katri Alanko on tehnyt siitä päivästä lähtien ikkunaan tukkimiehen kirjanpitoa.

– Teen merkinnät niin kauan, kunnes paikka taas aukeaa. Todennäköisesti se tulee olemaan toukokuun jälkeen, kuten päätetty on.

– Jos meillä olisi ollut entuudestaan monta paikkaa, johon ruokaa viedään ulos, niin ehkä olisi voinut jatkaa. Mutta tässä tapauksessa se ei ollut tarpeen.

– Sain kulut pieniksi, kun take away -ulosmyyntiä ei ole. Kaikki työntekijät ovat lomautettuina.