Kari Luoto julkaisee vappuna uutta musaa

0
Kari Luoto

Kari Luoto julkaisee perjantaina 1.5. uuden kappaleensa digipalveluissa.
Istutetaan puu on somerolaisen laulaja-lauluntekijän herkkä, ajankohtainen ja toivoa herättävä laulu ihmisistä ilmastonmuutoksen ja maailman myllerryksen keskellä.
Pienestä mies ja kitara alusta lopulta isoksi pop-balladiksi kasvava laulu on tehty suomalaisten huippuammattilaisten kanssa. Sen on tuottanut monista tv-ohjelmista ja Juha Tapion bändistäkin tuttu tuottaja ja basisti Ako Kiiski .
Kiiskin lisäksi bändissä soittavat Tommi Viksten (kitarat), Joonas Kasurinen (koskettimet) ja Risto Rikala (rummut).
– Todellinen unelmatiimi. Koko työryhmä on ollut tästä laulusta todella innoissaan. Jo studiossa todettiin, että nyt taisi syntyä moderni klassikko, Luoto itsekin iloitsee.
– Radiojakelu tehtiin viime viikolla, joten myös radioissa biisi alkaa soida perjantaista lähtien.
Luodon edellisen ep:n ykkösraita Täyttä ymmärrystä vailla soi varsinkin paikallisradioissa edelleen paljon. Myös Iskelmä Radio on soittanut laulua, samoin Radio Suomi.
Kari Luoto on luokanopettaja, joka keikkailee työnsä ohella noin 40 keikan vuosivauhdilla sekä bändien Vaihde, Raulin Stones (plays Badding) ja Kari Luoto Band solistina että trubaduurina. Musiikkia hän on tehnyt teinipojasta asti.
Soolo-ep:itä on julkaistu useita, esimerkiksi 2009 Suutelit mut, Piru Raamattua ja Yhdelle, 2012 Elämä julma, rakkaus kaunis, The End ja Arvet, 2017 Täyttä ymmärrystä vailla, Usko pois, Mitään ilman sua sekä Toiveet.
Myös bändinsä Vaihteen kanssa Luoto on julkaissut useita kappaleita.