Kaupunki lomauttaa alle 30 työntekijää

0

Koronan vuoksi aloitetut kaupungin yhteistoimintaneuvottelut päätyivät lomautuksiin niiden työntekijöiden kohdalla, joille ei ole voitu tarjota töitä nykyisissä tehtävissä eikä kaupungin muissa toimipisteissä.

Lomautukset alkavat aikaisintaan 18.5. ja kestävät toistaiseksi, mutta korkeintaan 90 päivää. Lomautettuja on alle 30. Luku voi jäädä tuon allekin, esimerkiksi lomien ja lomatuurausten vuoksi.

Lomautettuja on tässä vaiheessa eniten varhaiskasvatuksessa. Osa koulukäynninohjaajista ja kirjaston henkilökunnasta lomautetaan.

– Henkilöstöä siirretään muualle perusturvan puolelle, jossa heitä tarvitaan epidemian mahdollisesti laajennettua. Parhaillaan heillä on menossa perehdyttämisiä, kertoo kaupunginjohtaja Sami Suikkanen. Esimerkiksi osa varhaiskasvatuksen työntekijöistä on perehtymässä vanhustenhoitoon.

Tähän asti kaupungin toimipisteissä on vielä riittänyt töitä, kun on tehty huolto- ja kausitöitä ja tavallisen arjen pyörinässä rästiin jääneitä hommia. Esimerkiksi ruokahuollossa ja puhtaanapitopuolella on aloitettu kausihuollot normaalia aikaisemmin.

– Kun kausityöt loppuvat, niin myös näihin kohteisiin voi olla tulossa lomautuksia, toteaa kaupunginjohtaja.

Lomautuksista päättävät viime kädessä esimiehet ja toimialajohtajat.

Someron kaupungilla on töissä noin 550 henkilöä. Yt-neuvotteluissa lomautusten ulkopuolelle rajattiin terveys- ja sosiaalitoimen, perusopetuksen ja nuorisotoimen palveluja.