Korona etenee hitaasti Varsinais-Suomessa

0
kuva Ari-Matti Ruuska/TS

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 86 ihmisellä on todettu koronatartunta 1.4. mennessä. Uusia tartuntoja todettiin eilen kuusi. Kymmenen potilasta on hoidossa Tyksin sairaaloissa.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä tarkennetaan sisäisiä ohjeita muun muassa potilaskuljetusten ja ammattilaisten sijoittelun osalta, jotta henkilökunnan ja sairaaloissa hoidettavien potilaiden turvallisuus voidaan varmistaa epidemian edetessä. Operatiivinen johtoryhmä valmistaa suunnitelman Tyksin sairaaloissa hoidettavien koronapotilaiden siirtämisestä jatkohoitoon siinä hoidon vaiheessa, kun potilailla ei enää ole Tyksin tarjoaman erikoishoidon tarvetta. Jatkohoitoon Tyksin ulkopuolelle siirretään vain koronapotilaita, jotka eivät enää tartuta sairautta eteenpäin.
Koska sairaaloissa hoidettavien potilaiden määrä on tällä hetkellä Varsinais-Suomessa maltillinen, sairaanhoitopiirin on mahdollista sopia alueen kuntien kanssa koronapotilaiden jatkohoidosta.

Somerolla alle 10 sairastunutta

Somerolla on 1.4. mennessä tiedossa todettuja koronavirukselle sairastuneita tapauksia ja useita altistuneita. Kaikki altistusketjut ovat uusia ja viranomaisten tiedossa olevia.
Sosiaali- ja terveydenhuollossa salassapitosäädökset ovat tiukkoja. Tämän vuoksi tartuntoihin liittyvät tiedot julkaistaan seuraavasti: alle 10 tartuntaa, 10–20 tartuntaa, 20–24 tartuntaa, 25–29 tartuntaa, ja sen jälkeen täsmällinen luku.
Nyt tiedossa on siis alle 10 tartuntaa.
Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö yhdessä Someron terveyskeskuksen tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa ovat olleet sairastuneisiin yhteydessä sekä ohjeistaneet altistuneet. Tilannetta Someron alueella seurataan koko ajan ja toimintaohjeita muutetaan tarvittaessa. Tautitapaukset eivät ole aiheuttaneet muutostarvetta kaupungin palveluissa.