Koronatilanne on Somerolla ennallaan – Koskellakin on jo enemmän tartuntoja

0

 Someron kaupunki tiedottaa keskiviikkona kello 16.30, että täällä ei ole uusia, todettuja tautitapauksia tai altistuneita. Kaupungin antamien tiedotteiden mukaan Somerolla on useita, mutta kuitenkin alle 10 tartuntaa, sekä useita altistuneita.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL on erikseen ilmoittanut koko Suomen osalta kuntakohtaisia tietoja, jos tartuntoja on todettu kunnassa yli 4 kappaletta. Somero ei niissä listauksissa ole mukana. Täällä tartuntoja voidaan todeta olevan siten 2–4, näiden kahden tietolähteen perusteella.

Koko Suomessa testattuja näytteitä on noin 36 500. Varmistettuja koronavirustapauksia THL ilmoitti torstaina olevan 2 605. Tapauksista valtaosa on todettu Uudellamaalla.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) uskoo, että Uudenmaan sulku voidaan lopettaa 19. huhtikuuta, kuten on suunniteltu.

Tautiin on kuollut Suomessa 40 ihmistä. Ikä on tiedossa 28 kuolleen osalta. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. 40–59-vuotiaita kuolleita on 2, 60–79-vuotiaita on 7, yli 80-vuotiaita on 19. Sairaalahoidossa on 239 ihmistä, joista tehohoidossa 83.

Eniten tautiin sairastuneita on 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä (555) ja toiseksi eniten 40–49-vuotiaissa (487). Kolmanneksi yleisintä sairastuvuus on 10 vuotta heitä nuorempien ryhmässä (432), ja neljänneksi eniten 20–29-vuotiaissa (409 henkilöä). Vanhemmissa ikäryhmissä sairastuvuus on kappalemääräisesti vähäisempää, esimerkiksi 60–69-vuotiaita on 287.

Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on 21 sairastunutta, osastohoidossa on 15 ja tehohoidossa 6. Kuolleita on 1.

Kanta-Hämeen alueella on todettu 48 tartuntaa. Salossa tartuntoja on 27. Forssassa sairastuneita on THL:n tilastoja lukien sama määrä kuin Somerolla, eli 4 tai vähemmän. Naapurikunnassa Koskella on todettu 6 tartuntaa.