Koronatilanne Somerolla tiettävästi ennallaan, Varsinais-Suomessa tapausten määrä lisääntyy hitaasti

0

Somero-lehden pääsiäisnumerossa julkaistun uutisen mukaan Somerolla on kaupungin antaman tiedotteen mukaan useita, mutta kuitenkin alle 10 tartuntaa sekä useita altistuneita. Uutisessa kerrottiin myös Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen antamasta tiedotteesta, jonka perusteella Somerolla on korkeintaan neljä tartuntaa.

Kaupungin tuoreimman tiedotteen (9.4.) mukaan tietoon ei ole tullut uusia todettuja koronavirukselle sairastuneita tapauksia tai altistuneita.

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 169 ihmisellä on todettu koronatartunta. Torstain ja perjantain aikana todettiin yhteensä 21 uutta tartuntaa. Tyksin sairaaloissa on koronaviruksen vuoksi hoidossa yhdeksän potilasta. Varsinais-Suomen alueella ei todettu ole uusia koronatartuntaan liittyviä kuolemantapauksia.

Tyks Akuutti ja jotkin kunnalliset terveyskeskukset, muun muassa Kaarinassa ja Turussa, pitävät ovensa auki myös pääsiäisen aikana. Tyks Akuutin toimitusjohtaja Sirpa Rantasen mukaan kiireellisen avun tarpeessa olevan henkilön ei pidä empiä pyhien aikana. Ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta saa puhelimitse joko omasta terveyskeskuksesta tai Tyks Akuutista. Ennen päivystykseen hakeutumista on aina soitettava puhelinneuvontaan.

Tilanne Tyksin sairaaloissa on rauhallinen. Koronaviruksen johdosta hoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on Varsinais-Suomen alueella kasvanut hitaammin kuin mihin oli varauduttu. Sairaalajohtaja Petri Virolainen arvioi, että ei-kiireellistä sairaanhoitoa voidaan jatkaa vielä pääsiäisen jälkeen. Jos koronaviruspotilaiden määrä sairaaloissa ei kasva merkittävästi, on mahdollista että vastaanotoille ja toimenpiteisiin voidaan kutsua jopa uusia potilaita.