Kuinka käy karnevaalien?

0
Saa nähdä, hyppäävätkö Tommi Holttinen ja muut kisaajat Seiväskarnevaaleilla.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Vuonna 1979 käynnistynyt ja viime kesään asti keskeytyksettä jatkunut yleisurheilun seiväskarnevaaliperinne on monen muun urheilutapahtuman tavoin tänä vuonna peruutusuhan alla.
– Tällä hetkellä odottelemme, milloin ja mitä karnevaaleja koskevaa tietoa saamme Suomen Urheiluliiton suunnalta. Arvioisin, että viimeistään kesäkuun alussa meillä olisi hyvä olla varma tieto siitä, että järjestetäänkö tänä kesänä lajikarnevaaleja vai ei, sanoo seiväskarnevaalien käytännön järjestelyistä vastaavan Someron Esan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kalle Pomppu .
Tämän vuoden seiväskarnevaalit ajoittuvat neljälle päivälle kesäkuun loppuun. Päätös tapahtuman järjestämisestä on siis viime kädessä Urheiluliiton käsissä.
”Kesäkuun kisojen osalta siirtoja ja peruutuksia valmistellaan, mutta pääosin päätöksiä tehdään aikaisintaan, kun tiedetään hallituksen linjaukset huhtikuun 13. päivän jälkeisestä ajasta. Heinä- ja elokuun kisojen osalta edetään viranomaisten antamien tulevien määräysten mukaisesti ja pyritään reagoimaan ajoissa, kun ohjeita tulee”, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto toteaa liiton verkkosivulla.
Somerolla karnevaalihyppyjä on nähty 40 kertaa ja yhden kerran, vuonna 1984, tapahtuma järjestettiin poikkeuksellisesti Ylivieskassa.
Esan muun yleisurheilutoiminnan osalta Pomppu pystyy tässä vaiheessa sanomaan vain sen, että perinteisten Tiistaikilpailujen aloitus tulee joka tapauksessa siirtymään suunniteltua myöhempään ajankohtaan.
– Aika todennäköiseltä alkaa näyttää sekin, että toukokuun loppupuolelle kaavaillut moukari- ja seiväskilpailut joudutaan peruuttamaan. Kesäkuussa meillä ovat jo ennen karnevaaleja ohjelmassa perinteiset juhannuskisat, joiden kohtalo ratkeaa varmaan samaan aikaan kuin seiväskarnevaalienkin, Pomppu arvelee.