Kysymyksiä ja vastauksia

0

Tuli hyvä mieli. Nuoret rakentavat yhdessä taloja. Siinä on yhteishenkeä, kuten sodan jälkeen jälleenrakennusvaiheessa.
Vanhus

Kiitos kiirastorstain yllätyksestä! Taksi toi ovelle aterian sotainvalidien leskille. Kiitos Heikille sekä ruoan valmistajille.
Kahdeksan onnellista

Someron kotihoidon henkilökunnalle olisi jo aika saada suojavarusteet! Miksi vanhustentaloissa on kiertänyt hoitaja ilman suojaimia?
Asukkaat

Miksi iäkkäiden kotona käydään ilman kasvosuojia ja käsineitä? Jos iäkäs äitini sairastuu, hän ei tule siitä selviytymään. Ottaako kotihoito vastuun? Vastuu ei ole yksittäisellä kodinhoitajalla, he noudattavat annettuja ohjeita. Pyydän vastaustanne.
Iäkkään omainen

Vastaukset Asukkaille ja Iäkkään omaiselle: Kotihoito toimii Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin infektioylilääkärin vahvistaman ohjeen mukaan suojainten käytössä, ohje on käytössä koko sairaanhoitopiirin alueella. Kotihoito on aloittamassa tekstiilisten maskien käytön oireettomilla asiakkailla viimeistään ensi viikon alussa, Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaan. Kotihoidolla on tällä hetkellä myös riittävästi asianmukaisia suojavarusteita oireellisten ja korkeiden riskiryhmien asiakkaiden hoitoon.
Mari Paasikivi kotihoidon esimies

Luin Facebookista Someron ilmoitustaululta jostain roskaamisesta. On sitä täälläkin Saarentaantiellä. Joku syö kissanruokaa metallipurkista (noin 400 g), kuivamuonaa (muovipussi) ja noutoruokaa (styrox-pakkaukset) kera maidon (litran tölkki). Kaikki ojaan ja pelloille.
50 tölkkii kakskilometrii

Unohtiko sivistyslautakunta lukiolaiset? Lukiolaissa todetaan, että ”opiskelijalla on oikeus maksuttomaan ateriaan niinä työpäivinä, joina opetussuunnitelma edellyttää opiskelijan läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa”. Someron lukion opiskelijat on osoitettu etäopintoihin ja opinnot jatkuvat lukujärjestyksen mukaan Google-Meetin välityksellä. Kriteerit siis täyttyvät!
Kiitos jo etukäteen

Ilmainen kouluruoka kuulu kaikille, eivät vanhempien tulot voi siihen vaikuttaa. Vai onko kouluruoka muuttumassa maksulliseksi Somerolla? Onko täällä erilaista kuin muualla? Jokaiselle siis ne ruokatarvikekortit.
Kaikille avoin kunta

Vastauksia Kiitos jo etukäteen ja Kaikille avoin kunta: Kouluruokailun osto-oikeus ei koske Somerolla lukiolaisia, kuten ei monessa muussakaan kunnassa. Kaikki perusopetuksen oppilaat/huoltajat ovat oikeutettuja osto-oikeuteen, sitä ei ole mitenkään rajattu.
Minna Mäkelä-Rönnholm sivistysjohtaja

Kerro, onko salama jo räpsähtänyt.
A Autoilija

Hallituksen ajatukset kasvosuojaimista sekä uusmaalaisille rajojen avaaminen liian aikaisin on silkkaa typeryyttä.
Ei maalle tartuttajia tarvita

Jatkossa äänestän vain perussuomalaisia. Heidän riveissään on Arja Juvonen, joka toi jo 24.1. esille koronauhan.
Eduskunnan istuntoja seurannut