LähiTapiola antaa miljoonan SPR:n koronatyöhön

0
Toimitusjohtaja Ari Lagerström, LähiTapiola Etelä.

LähiTapiola-ryhmä lahjoittaa yli miljoona euroa Suomen Punaisen Ristin koronavastaiseen työhön. Lahjoitus on osa yhtiön harjoittamaa yhteiskuntavastuuta.

Lahjoituksessa on mukana Salon LähiTapiola Etelä, jolla on konttori Somerolla.

– Miljoonan euroa on elämäturvayhtiöltä panostus koronan torjuntaa ja ihmisten jaksamiseen. Se, mitä me voimme tehdä, on auttaa SPR:ää rahallisesti, että vapaaehtoishenkilöt jaksavat ja pystyvät tekemään tärkeää työtään, sanoo LähiTapiola Etelän toimitusjohtaja Ari Lagerström.

Tuen avulla vahvistetaan SPR:n auttamisvalmiuksia. Varoja käytetään avustustyön koordinoimiseen, vapaaehtoisten tukemiseen sekä sen varmistamiseen, että apua tarvitsevia voidaan auttaa koronakriisissä.

– Asiakkaidemme omistamana, paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme tehdä kaikkemme vaikean tilanteen helpottamiseksi. Punainen Risti on pitkäaikainen ja luotettava kumppanimme, joka pystyy toimimaan ja avustamaan suomalaisia myös poikkeuksellisten olojen keskellä.

– Tällaisessa yhteiskunnallisessa kriisissä odotetaan kaikilta venymistä. Haluamme osaltamme olla rakentamassa turvallisuutta ja hyvinvointia lähiyhteisöjemme arjessa, Ari Lagerström toteaa.

SPR:stä muistutetaan pitkästä taistelusta.

– Olemme arvioineet, että tämä on enemmän maraton kuin pikajuoksu. Kukaan ei tällä hetkellä pysty tarkasti arvioimaan, millaista apua ihmiset tarvitsevat ja miten pitkään avun tarve jatkuu. Jo nyt kuulemme viestejä, että ihmiset ovat huolissaan jaksamisestaan, ja toipumisvaihe edellyttää myös vapaaehtoisilta voimia, Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula sanoo.

Pandemia näkyy asiakaspalvelussa ja LähiTapiola Etelän työtavoissa. Työtä tehdään eri tavoin.

– Olimme ensimmäinen alueellistuja 13. maaliskuuta lähtien. Oletan, että olimme jopa ensimmäinen vakuutusyhtiö, joka keskitti palvelunsa puhelimeen ja sähköisiin kanaviin.

– Haluamme suojata asiakkaita ja henkilökuntaa sekä turvata toimintamme jatkuvuuden. Salosta siirrettiin somerolaisia työntekijöitä Somerolle työskentelemään etänä. Kaikki pulpetit on tarkoitus täyttää. Myös Marttilaan ja Karkkilaan siirrettiin porukkaa, jotta meillä on mahdollisimman hajautettu korvauskäsittely.

Myös asiakas- ja digipalvelu sekä esimiehet ovat eri konttoreilla.

– Esimerkiksi minä en ole tavannut omaa varahenkilöäni 13.3. jälkeen fyysisesti kertaakaan. Olemme halunneet varmistaa, että jos jonnekin yksikköömme tulisi tartunta, se ei lamauta meidän toimintaamme, vaan jatkuu ihan normaalisti muissa yksiköissä.

Lagerström muistuttaa, että kaikkien pitäisi pyrkiä nyt pienentämään riskiä.

Osa tuesta suunnataan SPR:n valtakunnallisen auttavan puhelimen toimintaan. Henkiseen tukeen koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea vastaavat koronaepidemiaan liittyviin kysymyksiin.

Vapaaehtoisia on noin sata ja uusia vapaaehtoisia koulutetaan tarvittaessa lisää. Auttavan puhelimen avulla torjutaan ihmisten yksinäisyyttä ja ehkäistään syrjäytymistä sekä huolien kasvamista liian suuriksi.

SPR:n auttava puhelin vastaa ma–pe klo 9–21 maksuttomassa numerossa 0800 100 200