Marita Forsberg odottaa innolla uuden tehtävän haasteita

0
Marita Forsberg kotimaisemissaan Vihdissä.

– Odotan innolla ja hyvällä mielellä uutta työtäni Somerolla. Se on mielenkiintoinen ja monipuolinen tehtävä. Taloushallinnossa yhdistyvät kunnan sektorit ja voi hyödyntää eri toimialojen tuntemusta. Työni on haasteellista, mutta samalla myös hyvin monipuolista, toteaa Marita Forsberg, jonka kaupunginhallitus valitsi Someron kaupungin uudeksi talouspäälliköksi.

Hänen pestinsä alkaa virallisesti syyskuun alussa, kun nykyinen yli 30 vuotta kaupunginkamreerina työskennellyt Aino Arola jää eläkkeelle. Samassa yhteydessä viran nimi muuttuu kaupunginkamreerista talouspäälliköksi.

Parhaillaan Forsberg työskentelee talouspäällikkönä Lopen kunnassa, jossa on ollut töissä lokakuusta 2017.

Hän kuvaa Loppea ja Someron hyvin samanlaisiksi kunniksi, joissa on vahva talous ja maaseutua ympärillä.

– Lopella on hiukan vähemmän asukkaita, tuollaiset 7 800 ja Somerolla tuhat enemmän. Kumpikin kamppailee hiipuvan asukasmäärän kanssa. Lopella olemme saaneet laskun tasoittumaan. Se on edelleen laskeva, mutta ei enää yhtä jyrkkä.

Tähän on päästy esimerkiksi kaavoittamalla aktiivisesti omakotitontteja. Lopen ja Riihimäen rajamaille on kaavoitettu yritystontteja.

Marita Forsbergin työt ovat liittyneet tavalla tai toisella taloushallintoon. Ennen Lopen kunnan talouspäällikkyyttä hän oli runsaat neljä vuotta Espoon kaupungilla teknisen toimen kaupunkisuunnittelukeskuksen palvelupäällikkönä ja sitä ennen koulutussuunnittelijana Espoon kaupungilla.

Marita Forsberg on valmistunut Tampereen yliopistosta hallintotieteiden maisteriksi pääaineenaan kunnallistalous.

Hän asuu Vihdissä aviomiehensä ja kahden peruskouluikäisen lapsensa kanssa. Vuodenvaihteen tienoilla hän kävi Somerolla, kun lapsi oli uintikisoissa Loiskeessa.

– Siinä lähellä olivat uimahalli, kirjasto, koulu, urheilukenttä ja kaupungintalokin. Somerolla on hyvät mahdollisuudet harrastaa, sanoo talouspäällikkö.

Muutto Somerolle kiinnostaa.

– Pitää ensin tutustua paikkakuntaan ja pohtia rauhassa perhekuntana, mikä on paras.