Musiikkiteatteri luopuu kesän esityksistä

0
Joukkokohtausten harjoittelu ei onnistu etänä. Kuva on Somerniemen musiikkiteatterin viime kesän näytelmästä Yhtä sirkusta.

Somerniemen musiikkiteatterissa ei nähdä ensi kesänä näytelmää Paremmat päivät. Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistyksen hallitus päätti luopua koko suven esityksistään.

– Raskain sydämin ja surullisin mielin hallituksemme päätti näin. Emme pysty harjoittelemaan, kun emme voi kokoontua. Jos emme pääse harjoittelemaan ennen toukokuuta, emme saa valmiiksi esitystä ensi-iltaan, joka olisi ollut juhannuksen jälkeen, kertoo Salla Ojala, joka käsikirjoitti Juha Tapion lauluilla etenevän Paremmat päivät.

Ojala sanoo, etteivät joukkokohtaukset eivätkä tanssit luonnistu etäharjoitteluna liki 50 hengen joukolta.

Teatteriväki miettii, josko järjestää konsertin loppusyksyllä.

– Pitää olla varovainen. Ei tiedä, mihin asti rajoitukset kestävät. Mitä sitten? Uskaltavatko ihmiset lähteä tilaisuuksiin?

Kulttuuriystävä Ojalaa mietityttää ensi suven kulttuurianti Suomessa.

– Tuleeko siitä kesä, jolloin ei pääse mihinkään konserttiin eikä kesäteatteriin, jotka ovat monelle suuria nautintoja, huokaa Ojala.

Ensi vuonna Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistyksellä on juhlavuosi. Yhdistys täyttää 20 vuotta. Silloin joukko aikoo tehdä isomman projektin. Tämänkesäinen näytelmä siirtyy tulevaisuuteen.