Vuonna 2010: Ompeluseura teki kouluun pääsiäispuun

0
Pääsiäispuu somisti koulun käytäväikkunaa keskiviikkoon saakka.

Somero-lehti 1.4.2010

Munat voi koristella monella lailla tuomaan pääsiäiseen tunnelmaa.

Pääsiäispuu muistutti pääsiäisen tulosta Joensuun koulun käytävän ikkunassa. Koristemunat sen oksille oli askarrellut henkilökunnan ompeluseura.
– Kaksi kokoontumista niihin tarvittiin. Hienoja tuli, rehtori Liisa Penttilä ihasteli, kun puu oli täynnä munia ennen koulun pääsiäislomaa.
Henkilökunnan joukossa on monia käsitöistä innostuneita ihmisiä. Heihin kuuluvat myös Liisa Penttilä ja ja koulunkäyntiavustaja Marja-Liisa Laaksonen.
– Yhtenä kesänä, kun pidimme Marja-Liisan kanssa kahvitaukoa, hän ehdotti, että perustetaan vanhan ajan ompeluseura. Edellissyksynä aloitettiin ja siitä lähtien on toimittu aktiivisesti, Liisa Penttilä kertoo.
Ompeluseura on avoin koko henkilökunnalle. Työelämästä lähteneitäkin tulee mukaan. Keskimäärin kerran kuussa ollaan koolla noin kymmenen henkilön joukolla.
Kilpailuhenkeä ei ole, eikä myöskään tarkkoja sääntöjä. Jos on yhteinen aihe, voi tehdä sitä muiden kanssa tai saa keskittyä omaan työhönsä tai ei tarvitse tehdä mitään.
– Porukassa on mukava tehdä ja pitää yllä käden taitoja. Maarit Halme neuvoi pääsiäismunien teossa. Helmienkeleitäkin on valmistettu ja japanilainen opiskelija piti origami-illan. Apupupujen tekeminen SPR:lle katastrofialueiden lapsia varten oli mukava projekti.

Munat voi koristella monella lailla tuomaan pääsiäiseen tunnelmaa.