Onnistuminen lähtee asenteesta

0

Yhteen päivään mahtuu useita erikokoisia ylä- ja alamäkiä, niin työ- kuin yksityiselämässä. Kouluttaja Maarit Lindroosin mielestä noina hetkinä on olennaista yksinkertaistaa omaa ajatteluaan ja miettiä, miten heikot hetket kannattaa kohdata.

Menestyminen ja tuloksenteko lähtevät tavasta suhtautua itseensä ja ympäristöönsä. Vastoinkäymiset on tiedostettava osaksi arkea – kaatuminen ei ole virhe vaan se, että ei nousta ylös ja jatketa eteenpäin.

Kiitollisuudella on suuri merkitys. Kun osaa arvostaa niitä asioita, joita on saavutettu, pystyy paremmin näkemään myös tunnelin päässä häämöttävän valopilkun.

Yhteiskunnan kehitys ei välttämättä tue voittamisen mentaliteettia. Vaatimustasot kohoavat, tekemisen aikajänne lyhenee ja negatiiviset uutiset saavat koko ajan enemmän huomiota. Olisikin palattava perusasioiden äärelle – keskittymään olennaiseen ja uskomaan itseensä.

Lapsi saattaa raivostua hetkeksi, kun käveleminen ei suju, mutta hetken päästä hän yrittää täydellä itseluottamuksella uudestaan. Hän ottaa jokaisen tilaisuuden innokkaasti vastaan. Tällaista seikkailumieltä soisi näkevänsä aikuisillakin enemmän.