Pelottavia vaaratilanteita

0

S-Marketin päädyssä olevalla lastausalueella todistin lenkilläni vaarallista näytelmää. Alueella oli tavaraa tuovia rekkoja ja trukkeja purkamassa ja lastaamassa tavaraa.
Tästä huolimatta kadulle pyrki kummastakin suunnasta samanaikaisesti ilmeisimmin marketeissa ostoksilla kiertäviä autoilijoita.
Kadulla on jalankulkijoiden ja kevytliikenteen suojaksi 20 km/h nopeusrajoitus sekä läpiajokielto ilmeisesti juurikin vaaratilanteiden välttämiseksi. Kadulla liikkuukin runsaasti kävelijöitä ja pyöräilijöitä ulkoilemassa – erityisesti vanhempaa väkeä.
Someron isompien ruokamarkettien parkkipaikoilla on autoilijoille selkeästi merkityt ajosuunnat rinnakkais- ja Joensuunteille, joissa ajaminen on kaikille osapuolille turvallista. Jalankulku ja kevyt liikenne on näillä teillä erotettu omille väylilleen.
Suuresti ihmetyttää, mikä saa autoilijat toimimaan vaarallisesti, jopa päättömästi. Autoilijat tungeksivat kapeasta aukosta lastausalueen läpi kadunpätkälle, johon ja josta ajettaessa suuntaan ja toiseen on lähes nollanäkyvyys.
Miten vakuutusyhtiöt mahtavat suhtautua, jos autoilijat aiheuttavat onnettomuuksia kadulla jalankulkijoille tai muulle kevyelle liikenteelle – rikkovathan ne varsin usein liikennelakia. Valvontakameroita kiinteistöissä lienee runsaasti.

Innokas lenkkeilijä