Reilu peli vaikeassa paikassa

0

Yrittäjät kamppailevat nyt tosissaan yritystensä olemassa olon puolesta.
Tulevaisuutta on vaikea suunnitella, kun ei tiedä, kauanko poikkeustilanne kestää.
Kantar TSN teki Suomen Yrittäjien pyynnöstä kyselyn, jonka mukaan yrittäjien työssä jaksaminen on nyt erittäin huonolla tolalla. Kahdeksan prosenttia yrittäjistä on lähellä loppuun palamista ja 16 prosenttia jatkuvasti ylirasittunut.
Tilanne on erittäin huolestuttava, sillä kysely tehtiin jo koronakriisin alkumetreillä.
Kyselystä selvisi myös, että vertaistuki on korvaamatonta. Yrittäjäjärjestön kautta löytyy kollegoita, jotka ymmärtävät toisen yrittäjän tilanteen ja pystyvät kulkemaan rinnalla.
Jaksamisen lisäksi koronakriisin takia yrittäjille tarjottava taloudellinen tuki on tuiki tärkeää. Mutta niin valtakunnallisesti kuin Someron Yrittäjienkin riveissä korostetaan sitä, että tuet on jaettava reilusti. Epäreilu kohtelu vain lisää yrittäjien ahdinkoa.