Ruoka-apua, sääntörikkomuksia ja muuta

0

Hirvenmetsästysjutussa 31.3. mainittiin, että saaliiksi metsämiehet saivat 37,5 eläintä. Missä päin Someroa mahtaa juosta puolikas hirvi?
Kumpi pää jäi henkiin

Hauska huomio! Puolikas lukema tarkoittaa totuttuun tapaan hirvenvasaa. Osa kaadetuista eläimistä on täysikasvuisia ja osa on vasoja. Jäljelle jääneet hirvieläimet juoksevat kaikki metsästyksen jälkeenkin kokonaisina metsissä.
Toimitus

Koulujen ja koululaisten poikkeustilanteessa kotiruokailu alkaa tuntua vanhempien kukkarossa. Huhujen mukaan Tammelan kunta rupeaa jakamaan halukkaille niin sanottua ruokakassia. Somero voisi ottaa ideasta kopin ja helpottaa kotitalouksien arkea. Kaupungin ruokailusta säästyneet eurot voisi takaisinkierrättää esimerkiksi maksukorttien muodossa koululaisten perheille.
PYKE

Älkää hyvät ihmiset ivailko ilman yörauhaa kärsiville Urheilutien asukkaille, kun ette todellisesta tilanteesta tiedä.
Lukija

Sinä mustan Bemarin kuljettaja. Hölläätkö kaasujalkaa, ennen kuin tulee ruumiita. Ohitustiellä vauhtia yli 100 km/h.
Kauhistuksella sivusta seurannut

Someron väkiluku on ilmeisesti kääntynyt nopeaan kasvuun, kun havaitsin yli 10 uusimaalaista käyskentelemässä maalla ja ulkoiluttamassa koiraa vapaana. Ei tunnu olevan kovin lainkuuliaista porukkaa, kun rikotaan useita määräyksiä eikä välitetä koronaviruksen leviämisestä ja luonnoneläinten pesimärauhasta.
Pitäisikö palata kotiin

Tavataan salaisella roskakorilla, en ole unohtanut.
Kaipuun kukka sininen

Uskon, että te syrjemmällä asuvat kyllästyisitte myös, jos nurkillanne yöllä metelöitäisiin, vai ettekö muka. Traktoritkin menevät traktorirallia öisin, vaikka ei tässä peltoja montaa ole, eli tuskin olevat työkeikalla. Asioihin ei tule muutosta, jos vain hyssytellään. Ja se joka jotain kyseenalaistaa, haukutaan lyttyyn. Niin somerolaiselta toisista huoltapitämiseltä vaikuttaa. Kumpa joku perustaisi nuorille radan tai vastaavan, jossa saisi ajaa kilpaa ja niin kovaa kuin haluaa. On täällä varmaan paikkoja, mutta ketään ei moinen taida kiinnostaa.
Haukku haukun päälle

Hyvät somerolaiset parit ja perheet! Olettehan huomanneet, että poikkeusaikoinakin kirkon perheneuvonta tarjoaa maksutonta apua. ”Tarve perheneuvontaan ei ole vähentynyt, pikemminkin päinvastoin” kuuluvat perheneuvojat sanoneen. Ammatillista keskusteluapua annetaan nyt etäyhteyksien ja myös uusille asiakkaille parisuhteen ja perheen vaikeuksiin. Perheasiain neuvottelukeskus Salossa palvelee myös meitä.
Puhuminen voi auttaa

Suomessa tilanne on mennyt siihen, että maskin käyttö kaupassa merkitsee, että käyttäjällä on korona tai että hän hoitaa koronapotilasta. Onko viisaampi jättää maski kotiin.
Kysyjä

Taitaa korona tulla yhtä kalliiksi kuin Caruna.
Mökkihöperö