Soita, jos tarvitset apua arjessa

0

On herännyt kysymyksiä, mitä kaupungin palveluja on mahdollisuus saada poikkeusolosuhteissa kodin arkeen.

– Soittakaa minulle, jos jokin mietityttää. Minä arvioin tilannetta ja mietin yhdessä asiakkaan kanssa, mikä olisi hänelle paras tapa saada apua. On hyvä saada ajantasaista tietoa ja siitä syystä puheluihin vastataan keskitetysti, kertoo kaupungin kotihoidon palveluohjaaja Merja Tuomola.

Hän muistuttaa, että koronavirusasioissa oikea paikka on soittaa terveyskeskuksen tartuntatautivastaavalle.

Tärkeintä on arjen sujuminen kotona.

– Kaupungilta voi pyytää apua, jos on hankaluuksia kotona pärjäämisessä. Ensisijaisesti tärkeimpiä ovat tietenkin ruoka ja lääkkeet, toteaa Tuomola.

Tarjolla on esimerkiksi ateria- ja kauppapalvelua.

– Olemme pystyneet viemään kotiin aterioita kaikille yli 70-vuotiaille, jotka ovat sitä pyytäneet. Kaupungilla on mahdollisuuksia lisätä resursseja ateriakuljetuksiin, mikäli tarve merkittävästi nousee.

Myös apteekkiasiointeihin on mahdollista saada apua.

– Nyt kun on sähköiset reseptit, niin se onnistuu hyvin.

Palveluohjaajaan saa yhteyden puhelimitse numerosta 044 7792 800 ja varmimmin arkisin kello 9–15.

– Puhelun aikana pystyn kuulostelemaan tilannetta ja tekemään tarkentavia kysymyksiä. Ihmisten tarpeet ja tilanteet ovat yksilöllisiä, sanoo Tuomola.

Palveluohjaajan puheluissa ei ole tällä hetkellä ruuhkaa.

Erityisesti yli 70-vuotiaat ja riskiryhmäläiset eli he, joilla on esimerkiksi jokin perussairaus, ovat olleet puheissa viime aikoina. Heistä halutaan huolehtia, etteivät he sairastuisi ja he selviäisivät kotona.

Poikkeusolosuhteiden aikana

Ota yhteys palveluohjaajaan

Jos arki ei suju kotona

Numerossa 044-7792 800 vasttaana arkipäivisin maanantaista perjantaihin kello 9–15

Saat tietoa, millaista apua on tarjolla

Sos olet yli 70-vuotias tai riskiryhmään kuuluva, etkä pääse itse asioille, esimerkiksi apteekkiin, tarvitset ruokaa tai aineksia, joista sitä valmistaa (apteekki-, ateria- ja kauppapalvelut)

Apua voi pyytää itselleen tai omaiselleen

Korovirustartuntoihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä terveyskeskuksen tartuntatautivastaavan neuvontapuhelimeen arkisin klo 8–11 ja klo 12–14, p. 044 7792 629