Somerolaisnuoret Turun Kaupunginteatterin lavalle

0
Kaupunginteatteri. Sopukka.

Nuori Näyttämö -hankkeeseen on valittu ennätyksellinen määrä nuoria: 36 nuorten ryhmää, 19 eri paikkakunnalta. Turun Kaupunginteatteri toimii Varsinais-Suomen ammattiteatterina ja alueelta valittiin viisi ryhmää: Kiiruun koulu Somerolta, Turun Nuori Teatteri, Kaarinan nuorisoteatteri, Loimaan teatteri sekä Salon kansalaisopiston teatterikoulun Esitysprojekti-kurssi.
Jokainen ryhmä saa tuekseen teatterilta taiteellisen kummin, joka tukee ryhmän toimintaa sekä esityksen valmistamista. Kaikkien ryhmien esitykset tullaan näkemään vuoden päästä paikallisella Nuori Näyttämö -festivaalilla Turun Kaupunginteatterin Sopukassa 7.–8.5.2021.
Hankkeessa nuoret saavat tukea teatteriharrastukselle pääsemällä työskentelemään uusien, korkeatasoisten tekstien parissa ja ammattiteattereiden kanssa yhteistyössä ilman taitotasojen mittausta.
Työväen Näyttämöiden liitto järjestää nyt kolmannen toteuttamiskierroksen konseptista. Se on valtakunnallinen, ja siihen ovat sitoutuneet Turun Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Helsingin kaupunginteatteri, Kokkolan kaupunginteatteri, Lahden kaupunginteatteri ja Kouvolan Teatteri.

Nuori Näyttämö -hankkeeseen on kirjoitettu kolme uutta, erittäin kiinnostavaa näytelmää 13-19-vuotiaiden nuorten esitettäväksi. Kirjailijoina ovat Okko Leo, Otto Sandqvist ja Katariina Numminen. Lisäksi Englannin vastaavasta Connections-hankkeesta on käännetty yksi Harriet Braunin näytelmä, jonka on suomentanut Jukka-Pekka Pajunen. Näytelmät löytyvät täältä

Hanke päättyy Nuori Näyttämö -katselmukseen, mikä järjestetään Suomen Kansallisteatterissa 28.–30.5. 2021. Katselmuksen ohjelmisto kootaan siten, että mukaan valitaan eri tekstejä, eri alueilta ja erilaisia tulkintoja. Esityksiä ei laiteta paremmuusjärjestykseen eikä ohjelmistoa valita taitotason mukaan.