Somerolla ihmiset saavat apua

0

Koronatilanteessa on tarjolla useita auttavia puhelimia

Somerolla kuntalaisilla on hyvät mahdollisuudet saada apua ongelmiinsa ja ajatuksiinsa koronakriisinkin keskellä. Terveyskeskuksen kautta tarjolla on kaksi auttavaa/neuvontapuhelinta. Seurakunnasta puhelimeen vastaamuun muassakaksi diakoniatyöntekijää ja päivystävä pappi.

Lisäksi koronakysymyksiin on valtakunnallinen numero, jonka kautta tietoa koronaviruksesta saa puhelimitse. Yleistä tietoa koronaviruksesta annetaan myös valtakunnallisessa chatissa.

Tilanne on Somerolla monin tavoin parempi kuin isommissa kaupungeissa. Niissä asuu paljon ihmisiä, joten avuntarvitsijoita, neuvoa tarvitsevia sekä sairastuneita on huomattavasti Someroa enemmän. Sen sijaan auttajia on ihmismäärään nähden liian vähän.

Valtakunnallisesti on uutisoitu jopa soittorumbasta, jossa paukkuja hätään ei kriisitilanteessa ole riittävästi pystytty tarjoamaan. Tilanteen hoitamiseksi ollaan ottamassa kokeiluun sovellusta, jonka avulla koronaan sairastunut itse seuraisi omaa terveyttään. Samalla sovellus välittää tiedot terveydenhuoltoon.

Sovellus on epäinhimillisempi vaihtoehto kuin ihmiskontakti. Somerolla on monia mahdollisuuksia päästä puhumaan. Puhuminen helpottaa ja keventää ajatuksia.