Someron Seiväskarnevaalit peruttiin

0
Someron Esan Tommi Holttinen tai kukaan muukaan ei kilpaile tänä kesänä Someron Seiväskarnevaaleilla.

Yleisurheilun lajikarnevaaleja ei järjestetä ensi kesänä, joten myös Someron Seiväskarnevaalit on peruttu.
Somerolla karnevaalihyppyjä on nähty 40 kertaa ja yhden kerran, vuonna 1984, tapahtuma järjestettiin poikkeuksellisesti Ylivieskassa.
Kuitenkin Lohjan kiekko-, kuula- ja korkeushyppykarnevaalien sekä Kaustisen moukarikarnevaalien järjestäjät päättävät kesäkuun alussa, järjestävätkö he karnevaalikilpailut.
– Lohjalla ja Kaustisellakaan ei järjestetä perinteistä karnevaalileiriä, mutta he ovat halukkaita järjestämään karnevaalikilpailut, jos sellainen on kesäkuun lopulla sallittua, kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) aluepäällikkö Tapio Rajamäki .
Yleisurheilun lajikarnevaalien piti olla kesäkuun 25.–28. päivinä. Karnevaalien järjestävät totesivat kuitenkin kokouksessaan, että koronavirusepidemian luomassa tilanteessa leirien järjestäminen ei ole järkevää. Lohjaa ja Kaustista lukuun ottamatta muut karnevaalien järjestäjät päättivät, että myöskään karnevaalikisoja ei järjestetä.
– Tässä koronavirusepidemian luomassa tilanteessa urheilijoiden, valmentajien ja toimitsijoiden terveys on tietysti se kaikkein tärkein asia. Kokouksessa katsottiin, että nyt oli paras toimia näin, Rajamäki perusteli päätöksiä.
Peruuntuneita karnevaaleja ovat Someron Seiväskarnevaalien lisäksi Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaalit, Jämsän kestävyysjuoksu-, kolmiloikka-, pituushyppy- ja kilpakävelykarnevaalit sekä Pihtiputaan keihäskarnevaalit.
Pihtiputaalla keihäskarnevaalien piti olla nyt 50. kertaa, mutta Keihäskarnevaalit ry päätti siirtää juhlatapahtuman ensi vuoteen. Keihäskarnevaalit peruttiin ensimmäistä kertaa.