Uudenmaan maakuntaraja hiljeni torstaihin verrattuna pitkäperjantaina, mutta tarpeettomien rajanylitysten määrä pysyi silti korkeana

0
Kuva Manu Kärki

Pitkäperjantaina 10.4. Uudenmaan maakuntarajan yli pyrkiviä ajoneuvoja saapui poliisin tarkistuspisteille yhteensä 11 471. Poliisi joutui ohjaamaan takaisin 266 ajoneuvoa ja sakottamaan 14 henkilöä valmiuslain rikkomisesta.
Kiirastorstaina Uudenmaan yli pyrkiviä ajoneuvoja oli 45 604 ja poliisi joutui ohjaamaan takaisin 283.
Poliisi muistuttaa, että liikkumisrajoituksen aikana Uudenmaan maakuntarajan saa ylittää vain välttämättömästä syystä. Vapaa-ajan matkustaminen, eli esimerkiksi mökkimatka tai pääsiäisen juhlistaminen, eivät ole perusteltuja syitä. Poliisi tekee välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti.
– Liikkumisrajoituksen tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen ja kansalaisten suojeleminen. Meidän tehtävämme on varmistaa, että kukaan ei ylitä Uudenmaan rajaa ilman välttämätöntä syytä. On erittäin hyvä, että maakuntarajan ylittävien ajoneuvojen määrä laski viime vuorokauden aikana huomattavasti. Lasketaan yhdessä rajanylitysten määrää vielä entisestään ja vältetään turhaa liikkumista rajalla, kannustaa operaation johtaja, ylikomisario Mika Pöyry Helsingin poliisista.
– Uudenmaan rajaa yritettiin ylittää ajoneuvolla myös ilman ajo-oikeutta sekä huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. Tarkastuspisteiden liikkumisrajoitusten valvonnan ohella tarkastuspisteillä jäi kiinni myös etsintäkuulutettuja, kertoo ylikomisario Pöyry.
Poliisi valvoo liikennettä pääsiäisenä tehostetusti Uudenmaan maakuntarajalla noin 40 tarkastuspisteellä ja aktiivisella liikkuvalla valvonnalla.