Varsinais-Suomen alueella 233 ihmisellä on todettu koronatartunta

0

Viikonloppu oli Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella rauhallinen. Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy edelleen hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 233 ihmisellä on todettu koronatartunta. Perjantain 17.4. ja sunnuntain 19.4. välisenä aikana on todettu yhteensä 22 uutta tartuntaa. Tyksin sairaaloissa on koronaviruksen vuoksi hoidossa kahdeksan potilasta. Varsinais-Suomen alueella on todettu viisi uutta koronatartuntaan liittyvää kuolemantapausta. Kuolemantapauksia on yhteensä kuusi.

Viikonloppuna Tyksin sairaaloissa otettiin käyttöön koronaviruksen pikatesti, joka osoittautui hyväksi työvälineeksi päivystyksessä. Pikatestin avulla voidaan nopeasti arvioida onko sairaalahoidon tarpeessa olevalla potilaalla koronavirustartunta. Tyks Akuutin toimitusjohtaja Sirpa Rantasen mukaan pikatesti on helpottanut henkilökunnan työtä ja mahdollistanut sen, että yksittäiset potilaat voidaan ohjata eteenpäin ilman turhia odotusaikoja.

Joissakin sairaanhoitopiirin yksiköissä on todettu yksittäisiä henkilökunnan koronavirustartuntoja. Sairaalahygieniayksikkö tekee tilanteissa tarvittavat selvitykset ja tartuntariskissä olleet henkilökunnan jäsenet tai potilaat määrätään karanteeniin normaalikäytännön mukaisesti. Tämän hetkisten tietojen mukaan uusia tartuntaketjuja ei ole syntynyt.

Somerolla ei ole tilanne muuttunut eikä tietoon ole tullut uusia todettuja koronavirukselle sairastuneita tapauksia tai altistuneita. Tiedossa on edelleen alle 10 tartuntaa ja useita altistuneita.