Vuonna 1990: Somerniemi sai kiitosta vireydestään

0
Piispa Paavo Kortekankaan vierailu oli tärkeä tapaus Somerniemen vanhainkodissa.

Somero-lehti 20.3.1990

Kevätsää oli kauneimmillaan, kun pieni Somerniemen seurakunta eli vuoden merkkitapausta, piispantarkastusta. Tunnelmat olivat muutenkin valoisat.

Somerniemi sai kiitosta vireästä toiminnastaan. Jumalanpalveluksissa käydään ahkerasti. Yhteisvastuukeräyksen tuotto seurakuntalaista kohden on vuodesta toiseen ollut hiippakunnan paras.

Seurakunnan kirjoissa oli vuodenvaihteessa 977 läsnäolevaa jäsentä. Piispa Paavo Kortekangas antoi ymmärtää, että väkimäärä riittää vielä itsenäisen seurakunnan ylläpitämiseen. Jos asukasluku vähenee vielä monta sataa, itsenäisenä pysyminen ei ole mielekästä.

Vanhaan, totuttuun tapaan piispa Paavo Kortekangas vieraili seurueineen Somerniemen vanhainkodissa, jonne vanhainkodin väki ja vanhustentalojen asukkaat olivat kokoontuneet.

Viimeksi piispa kävi kylässä vuoden 1982 piispantarkastuksen yhteydessä. Vierailua odotettiin nytkin kovasti. Talon vanhin asukas, 88-vuotias Impi Aulio, kertoi valmistautuneensa piispan tuloon rukouksin. Hän oli tyytyväinen käynnin hengelliseen antiin ja havaitsi piispan muutenkin mukavaksi mieheksi.

– Oikein ilon tuoja.